Inovativna rješenja za učinkovitu sezonu grijanja

Toplinska udobnost doma uz Ariston sustave grijanja

Važnost pronalaženja načina za uštedu na troškovima grijanja sve je veća zbog rasta cijena energenata. No, ljudska želja za održivim rješenjima dovela je do povećanog zanimanja za zelenu tehnologiju koja može donijeti poboljšanu toplinsku udobnost u domovima, uz minimalni utjecaj na okoliš. Zato je Ariston predan osmišljavanju najinovativnijih tehnologija grijanja doma i vode, koje vam pomažu očuvati Zemlju i istovremeno uštedjeti na računima za energiju. Uz opciju pametnog povezivanja s aplikacijom Ariston NET, kontrola je nadohvat ruke, a upravljanje nikad jednostavnije!

Opcije dostupne na tržištu su brojne zahvaljujući brzom tehnološkom razvoju, a trenutna su glavna rješenja grijanja dizalice topline i kondenzacijski bojleri. Iako je očekivani rezultat jednak, riječ je o dva bitno različita sustava grijanja. Dizalice topline apsorbiraju toplinsku energiju iz okolnog zraka ili tla i prenosi ju u vaš dom pomoću rashladnog sredstva. S druge strane, kondenzacijski plinski bojleri koriste izvor goriva koji izgaranjem oslobađa toplinu.

KONDENZACIJSKA TEHNOLOGIJA ZA VISOKU UČINKOVITOST

Kondenzacijski se plinski bojleri smatraju tradicionalnim sustavima grijanja, ali sve većim razvojem tehnologija, oni postaju jedno od idealnih rješenja za toplinsku udobnost vašeg doma. Učinkovitost kondenzacijske tehnologije leži u pohrani topline iz dimnog plina, koja bi inače završila u atmosferi, a upotrebljava ju za zagrijavanje vode ili prostora. To omogućuje manju potrošnju i veću učinkovitost u odnosu na tradicionalne bojlere, ali i smanjenje štetnih emisija.

Ariston plinski bojleri predstavljaju maksimalan odraz tehnološke evolucije, razvijeni su kako bi se smanjile štetne emisije i dobila najbolja energetska učinkovitost u svim uvjetima. Najnoviji su modeli opremljeni naprednim sustavima za praćenje potrošnje, s integriranim Wi-Fi modulima i uslugama pametnog doma koje su dostupne putem Ariston NET aplikacije. Tako na primjer, model Alteas One NET odlikuje A+ energetski razred, a uz dodatak termoregulacije, A+ energetski razred postižu svi ostali modeli Ariston serije ONE.

Ono što izdvaja Ariston kondenzacijske bojlere na tržištu je patentirani XtraTech izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika koji osigurava najbolje rezultate u pogledu pouzdanosti, održavanja i životnog vijeka.

PREDNOSTI:

  • Imaju niske troškove ugradnje, pogotovo u slučaju već postojeće instalacije
  • Omogućuju pristupačne troškove nabave i održavanja
  • Ne ovise toliko o temperaturi okoline
  • Imaju stabilan prinos, sustav je jednostavniji i korisnici su s njim bolje upoznati

ODRŽIVA UDOBNOST S DIZALICAMA TOPLINE

Dizalice topline idealna su ekološka alternativa za tradicionalne sustave grijanja, jer omogućuju prijenos topline iz obnovljivog izvora te stvaraju korisnu energiju za grijanje i hlađenje doma. To daje dizalicama topline veliku prednost kada je riječ o ekološkoj i ekonomskoj održivosti.  

Novi Nimbus NET R32 predstavlja elegantno i učinkovito rješenje za održivo grijanje vašeg doma. Ovom serijom proizvoda Ariston nastavlja svoj dugogodišnji put posvećen zaštiti okoliša pomoću rashladnog plina R32, koji jamči manje emisije CO2 i visoku učinkovitost, a donosi brojne prednosti, poput tihog rada, fleksibilnosti instalacije i pametne povezivosti.

PREDNOSTI:

  • Koristi obnovljivu energiju uz nisku potrošnju električne energije, štiteći okoliš i resurse u puno većoj mjeri
  • Omogućen povrat ulaganja i ostvarenje većih dugoročnih ušteda
  • Mogu služiti i za hlađenje doma
  • Rješenje bolje prilagođeno budućnosti

HIBRIDNI SUSTAVI

Oba rješenja imaju svoje prednosti, zašto bismo onda isključivali jedno u odnosu na drugo? Za maksimalnu učinkovitost i toplinsku udobnost možete odabrati kombinaciju ovih dvaju sustava grijanja. Hibridni će se sustav fokusirati na dizalicu topline, koja će osigurati grijanje/hlađenje većinu mjeseci u godini. Svoju će funkciju obavljati kada su temperature umjerene. No, kada temperature padnu u zimskim mjesecima, plinski bojler može preuzeti posao grijanja kako bi kompenzirao manju učinkovitost dizalice topline. Točku u kojoj bojler intervenira možete postaviti na termostatu ili na upravljačkom sustavu. S jedne strane uživate u učinkovitosti i ekološkoj energiji koju stvara dizalica topline. S druge strane, bojler vam nudi konstantno grijanje i sigurnost klasičnijeg sustava.

Više na www.ariston.com.hr

Ariston Croatia d.o.o.