Gdje vrata postaju fasada

Arhitektonski alat za dizajn

Arhitektonski alat za dizajn

Tvrtka Tekla vrata već više od 17 godina svojim profesionalnim pristupom i pouzdanošću uspješno surađuje s mnogobrojnim projektantima i investitorima. Njihova stručnost je temelj suradnje od prvog kontakta, prodaje, ugradnje i održavanja vrata što im svakako pridonosi ugledu i pozicioniranosti na tržištu, a čime prenose tradicionalnu njemačku pouzdanost, točnost i komfornost i na naše tržište.

3U svojoj ponudi imaju garažna i industrijska vrata, pogone za krilne i klizne ulazne ograde te kvalitetne prozore i ulazna vrata od aluminija, međutim ono što ih čini drugačijim na tržištu su svakako prilagodljiv dizajn te rješavanje gotovo bezgraničnih zahtjeva pri projektiranju garažnih vrata koji danas postaju pravo ugodno iznenađenje.

Prije odluke o odabiru garažnih vrata za Vaš objekt, imajte u vidu da:

  • Garažna vrata čine više od 20% površine pročelja kuće
  • Garažna vrata gledate svaki dan prilikom ulaska u dvorište ili garažu
  • Izgled garažnih vrata može podići ukupan izgled vašeg objekta
  • Investicija u kvalitetna garažna vrata je dugoročna
  • Sigurna vrata štite vas i vašu djecu od neželjenih ozljeda, a vašeg limenog ljubimca od oštećenja
  • Investicija od 10-20% više za kvalitetan proizvod nije dodatan trošak nego ulaganje koje se isplati već prilikom ugradnje vrata
  • Jeftini proizvodi ne samo da kraće traju nego i cijelim svojim vijekom trajanja i korištenja stvaraju smetnje, probleme i buku
  • Garažna vrata s većom izolacijom (40 mm) štede energiju i vaš novac
  • Kupnjom kod provjerenih proizvođača dobivate dugoročnu podršku (servis, rezervni dijelovi, moguća nadogradnja, dodatna oprema

 Imajući u vidu gore navedene činjenice, Tekla vrata surađuje s renomiranim njemačkim partnerom, proizvođačem garažnih vrata, tvrtkom Käuferle te se u ponudi nalaze vrata, čak i za najteže zahtjeve postavljene kod podzemnih parkirnih vrata ili rolo vrata za industrijsku i komercijalnu uporabu.

2Područja primjene uključuju zajedničke garaže, garaže na industrijskim pogonima, vatrogasnim bazama, logističkim centrima, farmama i radionicama svih veličina.

Posebno valja izdvojiti segment vrata koja se svjesno koriste kao alat za arhitektonski dizajn. Naime, u mogućnosti su u suradnji s projektantom realizirati garažna vrata koja će se potpuno uklopiti u fasadu objekta (ukoliko je ta varijanta interesantna investitoru), tako da vrata postaju „nevidljiva“.

Završnu oblogu vrata moguće je izvesti u gotovo svim varijantama, prateći zamisao projektanta, primjenjujući sve moderne tipove završnih obloga, uključujući i vrata s kaljenim staklom, u iznimnom omjeru cijene i performansi.

Najnovija tehnologija koja stvara prostor

 Kipptor NA

Model vrata koji objedinjuje arhitektonske ideje te potpunu integraciju u fasadu. Ovisno o vašim željama, može se postići željeni dizajn do zadnjih detalja i optimalne izvedbe ukupnog arhitektonskog koncepta. Ova inovativna vrsta vrata kombinira sve prednosti dosadašnjih konstrukcija.

Riječ je o nagibnoj konstrukciji vrata koja maksimalno štede prostor (posebno interesantno u skučenom prostoru). Eliminirane su torzijske opruge i/ili kontra utezi. Time je omogućen iznimno dugi vijek trajanja, od minimalno 250.000 ciklusa. Testirana su u skladu s DIN EN 13241-1 i CE-oznakom.

 Kipptor HT

HT model vrata su novorazvijena klizna vrata koja objedinjuju prednosti sekcijske i nagibne konstrukcije. Zbog smanjenja pokretnih dijelova u odnosu na sekcijska vrata, daleko su otpornija na habanje te je osjetno manji prijenos zvuka na laganu aluminijsku konstrukciju. Konstrukcija se sastoji od okomitih i horizontalnih vodilica, remenica te valjaka s kugličnim ležajevima. Okvir vrata je izrađen od aluminijskih profila koja jamče maksimalnu sigurnost u pogledu zaštite od slučajnog dodira prstiju. Samo krilo vrata je horizontalno podijeljeno, što omogućava pojedinačno estetsko oblikovanje svakog pojedinog segmenta, te se vrata vrlo lagano integriraju u fasadu.

 U suvremenoj modernoj gradnji potrebno je prilagoditi i dizajn ulaznih vrata, prozora i garažnih vrata u jednu, oku zaokruženu cjelinu. Tekla vrata doista to sve ima. Uvjerite se i sami, slika govori tisuću riječi.

Domaći projekt

Koristeći sistem garažnih vrata njemačkog partnera Käuferle, upravo je u tijeku realizacija projekta u suradnji s našim renomiranim projektantom, arhitektom Nikolom Polakom.

Za vanjsku oblogu vrata korištene su fasadne cementne ploče EQUITON. Na većoj slici prikazana je trenutna situacija montaže na objektu. Završna faza podrazumijeva ugradnju dodanih EQUITON ploča, kako bi se dobila jedinstvena žuta struktura te „sakrila“ vrata (manja slika je kompjuterska dorada).

Tekla vrata d.o.o.