ENERGETSKA UČINKOVITOST U POKRETU – U ožujku kreće izobrazba radnika

U okviru europskog projekta CROSKILLS, u petak 17. veljače 2017. u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima održano je peto po redu promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciji građevinskih zanimanja, s naglaskom na zidare, tesare i fasadere. Događaj je dio kampanje „Energetska učinkovitost u pokretu, koja će do kolovoza 2017. godine predstaviti CROSKILLS program izobrazbe u 12 hrvatskih gradova. Projekt CROSKILLS razvija sustav cjeloživotne izobrazbe građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti, koji će omogućiti jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika.

Potaknuti porukama Energetske učinkovitosti u pokretu, na javni se poziv za provođenje izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS prijavilo preko 20 strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih, te stotinjak budućih trenera. Početkom ožujka 2017. započinje provedba izobrazbe građevinskih radnika u 12 ovlaštenih trening centara diljem Hrvatske.

Popis trening centara:

 1. Srednja škola Bedekovčina
 2. Graditeljska škola Čakovec
 3. Pučko otvoreno učilište Marinković, Garešnica
 4. Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac
 5. Graditeljsko-geodetska škola Osijek
 6. Obrtnička škola Požega
 7. Industrijsko-obrtnička škola Pula
 8. Strukovna škola Sisak
 9. Pučko otvoreno učilište Libar, Slavonski Brod
 10. Učilište Cibalae, Vinkovci
 11. Pučko otvoreno učilište Omega, Virovitica
 12. Zagrebačko učilište, Zagreb

Određeni broj izobrazbi do kolovoza 2017. sufinanciran je sredstvima projekta CROSKILLS, te je stoga besplatan za radnike. Zato preporučujemo prijaviti se što prije i tako iskoristiti priliku za BESPLATNU IZOBRAZBU, jer su mjesta ograničena!  Nakon popunjenja mjesta izobrazba više neće biti besplatna, a o terminima i uvjetima izobrazbe najbolje se informirati u samim trening centrima, ili pratiti vijesti na internetskim stranicama projekta www.croskills.hr.

Slijedi još 7 promotivno-edukativnih događanja diljem Hrvatske koji zasigurno neće zaostajati za već održanima.