Elegancija i  jednostavnost postavljanja

Ponekad je teško udovoljiti zahtjevima arhitekata koji spajaju vizure, estetiku, funkcionalnost … Mi imamo odgovore na sve njihove zahtjeve, tako da se sve više arhitekata odlučuje na postavu keramike velikih formata oko bazena, te zahtjevnih projekata izgradnji ili adaptacija vila visoke kategorije.

U gradnji uvijek spominjemo koliko je bitna kvaliteta određenih materijala jer se radi o investicijama koje bi trebale dugoročno trajati i lijepo izgledati što je preduvjet u odluci svakog arhitekta kad kreće u realizaciju projekta. Ovdje ćemo vam predstaviti sistem ugradnje uzdignute keramike koja ima mnogo više prednosti u odnosu na tradicionalno postavljanje lijepljenjem. Površina ovako postavljene keramike vizualno djeluje skladnije, prozračnije i čišće. Fuge su vrlo male tako da je efekt ljepote keramičke ili kamene površine vrlo izražajan. Ali, ovdje vizualno nije jedino bitno. Bitna je čistoća fuga, jer kod klasično postavljenih pločica često smo svjedoci cvjetanja salitre koja nagrđuje rubove fuga ali i čitavih pločica tako da postajemo robovi čišćenja i održavanja što predstavlja veliki teret uz sav posao koji nas opterećuje. Ovdje toga nema. Keramika se postavlja direktno na betonsku podlogu bez dodatnih glazura na nosače koji se prilagođavaju i najzahtjevnijim podlogama, primjerice na podloge oko bazena gdje je voda – element koji zahtijeva odvodnju (sifone), koji su potpuno nevidljivi jer se sve instalacije postavljaju ispod keramike, a opet su lako dostupni za čišćenje i sanacije. Postava takve keramike ili kamena je vrlo jednostavna i brza. Dugotrajnost takve podloge u našim vremenskim uvjetima gdje se izmjenjuju snijeg, led te visoke temperature ljeti je još jedna prednost za ovakvu postavu. Kod klasično postavljenih površina voda često pronađe put ispod pločica gdje se smrzne, pločice pucaju te ponovo imamo probleme oko nepotrebnih sanacija. Ovdje voda prirodno otiče pravilno postavljenim nagibima npr. na terasama. Kod naknadnih sanacija ovakve podloge nije potrebno razbijati tako da ni tada nećemo imati dodatne troškove što svakako trebamo uzeti u obzir kod odluke za ovaj sustav podne postave.

Postava keramike oko bazena

Samu postavu možemo raditi na dva načina: direktno na nosače ili na aluminijske profile, što nam dopušta lakšu postavu keramike većeg formata kao i postavu na veće visine gdje s profilima dobijemo veću stabilnost.

Sustav nosača se vrlo dobro prilagođava pri sanaciji oko  bazena. Možemo ga postavljati na već postojeći pod ili ako postojeći pod nije dovoljno stabilan, možemo ga ukloniti te nove nosače postavljati na podlogu zahvaljujući velikom rasponu visina nosača s kojima vrlo lako vršimo prilagodbu.

Eterno Ivica S.r.l.