Dječje sobe za djevojčice i dječake, velike i male

Tvrtka Interijeri Zadro d.o.o. ima dugogdišnje iskustvo u projektiranju i izradi dječjih soba.

DJEČJE SOBE su posebne prostorije u našim domovima i potrebno je posvetiti dovoljno vremena za njihovo uređenje. Važno je najprije dobro isprojektirati dječju sobu koja će svojom organizacijom, strukturom i materijalima pratiti njihovo odrastanje. Stoga je važno odabrati i urediti sobu multifunkcionalnim namještajem koji se lako prenosi i nadopunjuje, a ujedno i raste s djetetom. Dječje sobe ne moraju biti velike da bi izgledale lijepe. Minimalna kvadratura sobe za jedno dijete iznosi 8-10m2 i tu je potrebno svrstati sve elemente namještaja, dok je za više djece potrebno osigurati veću kvadraturu unutar koje također svrstavamo sve potrebne elemente.

k55-Zadro-01-300.jpgPrilikom planiranja dizajna dječjih soba, prvo treba razmišljati o funkcionalnosti – svakodnevnim aktivnostima djeteta i namještaju te dodacima koji će pomoći u obavljanju tih aktivnosti, kao i učiniti ih što ugodnijima. Zatim slijedi, također vrlo važna, estetika prostora – boje i oblici koji će svemu dati krajnji dojam.

U našem asortimanu dječjih soba osim klasičnih sastava u koji ubrajamo osnovni namještaj (krevet, ormar, radni stol), nudimo i širok spektar komponibilnih i funkcionalnih dječjih i mladenačkih soba. Široka mogućnost kombiniranja različitih elemanata omogućava funkcionalno i maksimalno iskorišten prostor. Najvažnija karakteristika su kvalitetni i ekološki materijali izrade te veliki izbor boja. Vještim kombiniranjem boja iz široke palete naše ponude i različitih sastava omogućava se svakom djetetu da ima prostor za ugodno spavanje, učenje i igru, a značajna je i činjenica da komponibilnost sastava pruža mogućnost prilagodbe sobe različitim fazama odrastanja djeteta tako da soba raste zajedno s individualnošću djeteta.

k55-Zadro-04-200.jpgDječje sobe, funkcionalne, trajne i kvalitetne sobe izrađene od lakih materijala MDF i iverala, u raznim nijansama vedrih i veselih tonova boja od crvene i roze za djevojčice preko zelenih i žutih do plavih za dječake. Kompozicije elemenata u dječjim sobama mogu biti raznovrsne, te savršeno upotpunjuju zadani prostor. Kako dijete raste tako se mjenjaju i njegove potrebe. Prostor za igru i mjesto za igračke upotpunjuje radni stol, u tinejdžerskim danima treba ugurati u sobu i računalo, pa glazbenu liniju, televizor.

Interijeri Zadro misle na sve potrebe dječje dobi, te i u skučenim prostorima ujedinjuju funkcinalnost.  Ono o čemu najviše vode računa kod projektiranja je namještaj sa zaobljenim rubovima, da su elementi ujedno i spremišta za igračke i knjige do kojih je lako doći, da ima polica na zidovima.

U slučaju male sobe kreveti na kat su idealno rješenje jer ostavljaju ispod prostor za dodatni krevet ili radni stol ili igru, a penjanje na krevet dodatno obogaćuju stepenice koje su ujedno i ladice tj. spremišta za igračke, knjige ili posteljinu.

Interijeri Zadro u ponudi ima program talijanskih dječijih soba Colombini, renomiranog proizvođača specijaliziranog za izradu dječjeg namještaja , ali i ostalog asortimana. U ponudi se nalaze dječje sobe iz programa Golf koja obiluju mnoštvom kreativnih ideja, oblika i boja i programa Arcadia koji je program klasičnih dječijih soba.

Interijeri Zadro d.o.o.