Zakoračite u REDOX svijet magičnih igrališta!

“ Mi sanjamo, dizajniramo i gradimo za vrhunsku zabavu”

Naša su igrališta dizajnirana kako bi bila uključiva, inovativna, jedinstvena i uzbudljiva. To su prostori za testiranje granica, razvijanje fizičkih i psihičkih sposobnosti. Ona su prostori u kojima uživaju korisnici svih dobnih skupina i sposobnosti.

Unutar REDOX igrališta, djeca se potiču na tjelesnu aktivnost, kreativnu igru i društvenu interakciju. Prilikom projektiranja, veliku pažnju pridodajemo zadovoljavanju svih dječjih potreba. Cilj nam je stvaranje ambijentalno ugodnih i funkcionalnih prostora za igru. Osim kataloških sprava, u projekte unosimo specifične tematske sprave koje su prilagođene svakom projektu zasebno.

Takav princip je korišten prilikom projektiranja mini “SURF OAZE” u kampu Šimuni na otoku Pagu.

Želja investitora je bila napraviti dječje igralište s multifunkcionalnim spravama koje će najbolje odgovarati tematici “surfanja”.
Naš tim arhitekata pristupio je osmišljavanju kvalitetne priče i projekta koji će pratiti željenu tematiku igrališta.

Sve sprave unutar dječjeg igrališta “SURF OAZA” su “custom made” izvedbe.

Igralište sačinjavaju penjalice u obliku surf daski, multifunkcionalna igrala “Wave i little Wave”, multifunkcionalno igralo surf promatračnica, igralo surf Buba, ležaljka njihalica (hammock), ugradbeni trampolin te mini modelacije terena.

Na prostoru igrališta postavljene su četiri okomito postavljene penjalice – surf daske s grifovima za prihvat. Multifunkcionalno igralo veliki val oblikovano je u stiliziranoj formi vala.
Po gornjoj plohi igrala “Wave” djeca se mogu penjati i pridržavati za konop, a na najvišoj točci vala dolaze do proširenja u obliku surf daske s kojeg se mogu spustiti niz otvoreni spiralni tobogan. Igralo “Wave” sadrži i tunel za provlačenje te sigurnosnu ogradu u stiliziranoj formi dupina. Na završetku vala formirana je klupa za sjedenje.

Multifunkcionalno igralo “little Wave” sadrži grifove za penjanje, sigurnosnu ogradu u formi dupina te podest u obliku surf daske povezan na ravni otvoreni tobogan. Igralo surf promatračnica sastoji se od niza podesta i rampi s grifovima za prihvat. Igralo služi kao vidikovac s kojeg se pruža pogled na okolni prostor. Na njega su povezani otvoreni, valoviti tobogan te vatrogasna šipka po kojoj se korisnici igrališta mogu spuštati/penjati. Igralo surf Buba sadrži dva reda stiliziranih klupa za sjedenje/ležanje, polukružni luk s grifovima za penjanje te niz didaktičkih elemenata za igru na instrument ploči.
Unutar igrališta nalaze se ležaljka njihalica (hammock), ugradbeni trampolin te mini modelacije terena prekrivene slojem ljevene gume.

Podloga igrališta načinjena je od šljunka sitne granulacije te antitraumatske lijevane gume plave boje postavljene u apstraktnu formu vala te šljunka sitne granulacije.

Redox d.o.o.