Za podove samo najbolje

Idealna podna rješenja

Schönox je poznati njemački brend proizvoda za postavljanje, renoviranje i održavanje podova vrhunske kvalitete, a od početka 2015. godine dio je Sika grupe.

k58-sika-2Schönox je njemački proizvođač kvalitetnih profesionalnih proizvoda za polaganje keramičkih pločica i elastičnih podnih obloga te predstavlja jedan od vodećih svjetskih brendova na području građevinskih rješenja. Odnedavno je dio Sika grupe u koju se izuzetno dobro uklopio stručnošću i kompetentnošću. Svi proizvodi osmišljeni su tako da na najbolji mogući način odgovaraju svojoj namjeni i pomognu u primjeni raznih vrsta tehnologija na gradilištima.

Schönox proizvodi dostupni su u više od 20 europskih zemalja i Sjevernoj Americi, a nastaju u tvornici u Rosendahlu koja zapošljava 340 radnika, s kapacitetom proizvodnje od 200.000 tona godišnje. U Roshendalu je prošle godine Sika otvorila i novi Tehnološki centar za istraživanje i razvoj na površini od čak 3000 m², a investicija je bila vrijedna čak 6 mil €. Novi centar zasigurno će pridonijeti razvoju još boljih Schönox proizvoda i dati nove impulse inovacijama i rastu tržišta.

Sika Croatia proširila je svoj asortiman linijama Schönox temeljnih premaza, masama za niveliranje, reparaturnim mortovima te ljepilima za elastične obloge. U programu temeljnih premaza zastupljeni su proizvodi za sve vrste podloga i zahtjeva, od upojnih do neupojnih, za unutarnju i vanjsku primjenu, na bazi akrila ili epoksida. U grupi masa za niveliranje dostupni su proizvodi za zahtjevna tankoslojna izravnavanja, od 0,1 mm naviše do debeloslojnih masa i estriha. Za brze popravke i kratke rokove dostupne su i brzosušeće mase, reparaturni mortovi i gotovi brzosušeći estrisi koji omogućavaju ugradnju obloga ili slojeva, u što kraćem vremenskom roku. Kod nestabilnih podloga ili povećanih zahtjeva, postoje i gotove mase visokih performansi, ojačane staklenim vlaknima.

Mase za niveliranje temelje se na cementu ili gipsu i odlikuje ih vrlo visoka površinska čvrstoća. U programu ljepila zastupljena su ljepila za sve tipove završnih elastičnih podnih obloga poput PVC-a, linoleuma, gume, vinila i tepiha, kao i za provodljive podne obloge.

Svi materijali ispunjavaju vrlo stroge zahtjeve za niskim VOC sadržajem (hlapljive organske tvari) prema međunarodnoj klasifikaciji EMICODE. Vjerujemo kako ćete u Schönox asortimanu zasigurno pronaći nešto za Vaše objekte i projekte!

Sika Croatia d.o.o.

k58-sika-3Slike:
Schönox reference