Uspješno završena Međunarodna konferencija u Rovinju

Međunarodna konferencija  “Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam”, Rovinj-Pula, 2017., održana je  24. travnja 2017. u multimedijalnom centru u Rovinju. Na konferenciji su predstavljeni radovi krajobraznih arhitekata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije na području oblikovanja i planiranja turističkih destinacija.
Međunarodna konferencija “Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam” održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Rovinj, Grada Pula, Istarske županije, Veleposlanstva Republike Slovenije, Veleposlanstva Republike Srbije, Ministarstva turizma, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Pula, Arheološkog muzeja Istra i Nacionalnog parka Brijuni.
maria-crnacKako bi se priključili svjetskim trendovima te obilježili 2017. godinu kao međunarodnu godinu održivog turizma, konferencija pod nazivom „Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.“  bavila se pitanjima uloge krajobrazne arhitekture u oblikovanju i planiranju turističkih destinacija.
Cilj konferencije bio je podizanje svijesti o problemima projektiranja i planiranja turističkih destinacija te razmjena stručnih znanja. Predavači na konferenciji bili su gosti iz strukovnih udruženja krajobraznih arhitekata, renomirani krajobrazni arhitekti koji se bave područjem turizma te su predstavljeni recentni suvremeni projekti koji su i korak ispred u promišljanjima te prate svjetske trendove.
Konferencija je pobudila iznimno zanimanje stručnjaka i javnosti, a posjetilo ju je oko 150 posjetitelja, krajobraznih arhitekata, arhitekata, managera, hotelijera, direktora turističkih objekata te institucija javne i lokalne samouprave.

Fotografije:
– Predsjednik HDKA, gdin. Mario Jukić
– Pročelnica Ureda Gradskog vijeća i Gradonačelnika Grada Rovinja, gđa. Maria Črnac Rocco

Više na stranicama HDKA