Upoznajte Sika edukacijski centar!

21.04.2017.  otvoren je jedinstveni edukacijski centar i izložbeni prostor u kojem će Sika proizvodi i sustavi biti predstavljani svim zainteresiranim stranama, i to na vrlo učinkovit način.
Konačno smo ga dočekali; nakon godina planiranja i višemjesečnih intenzivnih radova, nedavno je otvoren Sika edukacijski centar, višenamjenski centar za radionice, prezentacije i predavanja te izložbeni prostor u kojem je predstavljen značajan dio Sika rješenja, materijala i sustava. Ova milijunska investicija proteže se na više od 250 m², jedinstvena je u Hrvatskoj i rezultat je kontinuiranih uspjeha koje tvrtka ostvaruje na tržištu građevinskih proizvoda te težnji za inovacijama i daljnjim rastom.

Sika već godinama razvija i donosi inovativna rješenja najviše kvalitete za sve potrebe u graditeljstvu, znajući kako uspjeh ne ovisi samo o ostvarivanju prave strategije, već i o izgradnji odnosa. Ovaj centar za edukacije otvara vrata za stvaranje novih mogućnosti suradnje kroz predavanja i direktan pristup Sika stručnjaka prema investitorima, izvođačima, arhitektima i projektantima, članovima studentskih udruga, ali i svim zainteresiranim osobama koje žele saznati više o Sika proizvodnim sustavima.

sika-zeleni-krov-ok1sika-decodursika-emotionfloor

Sika edukacijski centar sastoji se od dva dijela, prezentacijske dvorane i prostora za pauzu između predavanja te „zgrade unutar zgrade“ u kojoj je na vrlo pristupačan način prikazan presjek brojnih Sika sustava i rješenja. Unutar nje nalaze se razni sustavi podova, primjerice Sika ComfortFloor®, Sika EmotionFloor® i Sika DecoFloor®,  presjek SikaCeram® sustava za polaganje keramike – mase za niveliranje, ljepila, mase za fugiranje, nekoliko rješenja hidroizolacije krovova, različiti sustavi hidroizolacije temelja i mnogi drugi proizvodi i rješenja.

sika04Kroz cijelu Sika zgradu moguće je prošetati, ući u svaku sobu, razgledati sve podne i krovne sustave i, što je najvažnije, svaki dio zgrade u potpunosti je opipljiv te pruža vrlo izravan način upoznavanja s upotrijebljenim materijalima.

sika03

Uz predstavljanje Sika rješenja, osnovna namjena ovog prostora je da postane mjesto okupljanja relevantnih stručnjaka iz građevinske djelatnosti i mjesto razmjene ideja i nastanka novih inovacija na području građevinske kemije.