Trendovi u dizajnu keramike i sanitarija za 2020. godinu

Razgovori o inovacijama, trendovi i smjernice za 2020. godinu, još jednom su se našli u Bologni na sajmu CERSAIE

k67-petrokov-400-2Donosimo najnovije trendove u keramici koje redovito pratimo. Vodeće smjernice u trendovima već su neko vrijeme zauzeli veliki formati koji su ove godine predstavljeni u još grandioznijem izdanju. Što veće plohe – što tanjih profila izazov je koji su prihvatili vrhunski svjetski proizvođači pločica.

k67-petrokov-300-4Veliki formati dostižu impozantne veličine do 3 metra. Na taj način prostori se oblažu bez nepotrebnih „prekida“, čime ukupni vizual stvara jedan potpuno novi doživljaj. Vrhunac tehnologije i kvalitete je u debljini ploča, koji se kreće do debljine od 6 milimetara.

Ploče se na taj način lako postavljaju na već postojeće premaze, žbuke i završene zidove, što daje olakotnu mogućnost renoviranja prostora sa maksimalnom uštedom. Dodatni plus je održavanje, koje je potpuno olakšano uklanjanjem fuga.

k67-petrokov-300-3Pločice koje su sada postale ploče koriste se gotovo na svim plohama. Od naravno kupaonice, kuhinje, pa čak i do spavaće sobe. Fizička hladnoća prostora anulirana je podnim grijanjem, a finoća dizajna daje notu posebnosti koja je sada već postala prepoznatljiv stil.

S druge strane, u manjim formatima (koji naime i nisu tako mali, radi se i dalje o pločicama velikih formata koji su po novim trendovima i dalje sve veći) i nastavlja se naglasak na geometrijske oblike. Mozaici kreirani raznim jednostavnim geometrijskim linijama i izražajnim bojama stvaraju slikovite velike površine koje prostor koriste kao dio „slikarskog platna“. Izgled kupaonice se komponira koristeći dizajn pločica zajedno sa posebno osmišljenim sanitarnim artiklima koji se ujedinjuju i tvore zajedničku skladbu. Prostor postaje jedno čarobno mjesto, vrhunac funkcionalnosti, kvalitete i dekora.

Sve o novitetima možete pronaći u Petrokov poslovnicama u Zagrebu, Osijeku, Čakovcu, Rijeci, Puli, Zadru i Splitu ili na www.petrokov.hr

Petrokov d.o.o.