Tjedan dizajna na pedesetak lokacija u Zagrebu (9.-14.5.) !

Četvrto izdanje Tjedan dizajna Zagreb održat će se od 09. do 14. svibnja 2017. na pedesetak lokacija diljem cijelog Zagreba. Središnje lokacije Tjedna dizajna su Lauba i #tdzg Dizajn Park neposredno kraj Laube. Svaka lokacija imat će bogat program i biti će označena oznakom i pinom #tdzg Partner lokacija, a sve će pratiti karta dizajnerskih lokacija s programom festivala. Lani se udružilo 30 partner lokacije, a ove godine biti će više od 50! Program događanja na glavnim lokacijama i #tdzg Partner lokacija po cijelome gradu ponudit će sadržaj za svakoga. Raspon je šarolik, od concept storeova, flagship trgovina proizvođača do galerija i restorana. Svima je zajedničko da poslovanje baziraju na vrhunskom dizajnu.

U sklopu Tjedna dizajna 12. svibnja održati će se druga Noć dizajna. Ona predstavlja vrhunac događanja na #tdzg Partner lokacijama koje za tu priliku ostaju otvorene do 23 h. Noć dizajna završava partyjem u Laubi.

Tjedan dizajna Zagreb najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu i jedini dizajn festival koji aktivira cijeli grad, organizira velike izložbe dizajna, predavanja, panele, radionice, prezentacije, pop-up trgovine, gostovanja nekih od najpoznatijih svjetskih dizajnera i u suradnji s Državom partnerom izložbu dizajna kojom se hrvatskoj publici predstavlja recentna scena Države partnera.

Tjedan dizajna održava se od 2014. godine s ciljem povezivanja dizajnera i gospodarstvenika (B2B), te popularizacije dizajna u najširoj javnosti (B2C). Prošle je godine Tjedan dizajna posjetilo više od 18.000 posjetitelja. Ove godine uz još bogatiji plan i broja lokacija, nema sumlje da će premašiti prošlogodišnji odaziv.