THERMOBONDING – najnovija tehnologija proizvodnje XPS ploča

EDILTEC d.o.o, u svojem proizvodnom pogonu u Lepoglavi koristi najnoviju tehnologiju proizvodnje XPS ploča metodom „THERMOBONDING“.

„Thermobonding“ tehnologija zasniva se na spajanju dvije ploče manjih debljina specifičnim varenjem površina ploče, bez dodavanja ljepila ili drugih komponenti za uspješnost procesa. Na taj način, kao rezultat dobiva se deblja ploča sa znatno boljim termo izolacijskim karakteristikama od ploče iste nominalne debljine proizvedene klasičnom metodom ekstruzije.

Ovom, novom suvremenom, metodom proizvodnje ploče većih debljina imaju znatno bolji koeficijent toplinske provodljivosti od standardnih ploča što u konačnici rezultira boljim izolacijskim osobinama i karakteristikama.

Pored te prednosti, usvojeni princip proizvodnje omogućava veću fleksibilnost u proizvodnji i bržu reakciju na potrebe tržišta i sve veće zahtjeve kupaca za kraćim rokovima isporuke.

Ploče koje se u našem pogonu proizvode takvom tehnologijom su ploče debljine 80, 100, 120 mm s glatkom ili strukturiranom (WAFFER) površinom te s ravnim rubom ili preklopom (FALC).

Kod ploče s preklopom spoj je nevidljiv dok je kod ploča s ravnim rubom vidljiv var u obliku središnje crte debele 0,05 mm.

Na ovaj način Ediltec d.o.o. kao sastavni dio Gruppo SBN, pokazuje da je u samom vrhu uvođenja novih, suvremenih tehnologija te da kontinuiranim razvojnim procesima proizvodnje prati trendove razvoja proizvoda i tržišta izolacijskih materijala. Kontinuiranim promišljanjem i razvojem tehnologija trudi se plasirati na tržište Republike Hrvatske i ostala tržišta koja ga okružuju, uvijek najbolju i najsuvremeniju opciju proizvoda u interesu krajnjih kupaca, kvalitete života i njihovog budžeta.

Naš zadatak je proizvesti termo izolacijski materijal koji za krajnji cilj ima smanjenje utroška energije i utjecaja stakleničkih plinova u skladu s prirodom i svim normama koje se pred njega stavljaju.

Ediltec d.o.o.