Thermia – sigurna investicija

Ugradnja dizalice topline je dugoročna investicija. Možete se osloniti na to da će pružiti ugodnu unutarnju klimu uz najveće moguće uštede. Iz godine u godinu, iz dana u dan, iz minute u minutu.

Kada odabirete dizalicu topline, važno je razumjeti osnove. Skrenuti ćemo vam pažnju na tri odlučujuća pitanja o kojima trebate voditi računa pri odabiru dizalice topline kako biste donijeli pravu odluku.

Godišnja učinkovitost

Kao kupcu važno je da saznate koliko je učinkovitost dizalice topline. Većina proizvođača predstavlja ove podatke kroz podatak COP-a (Coefficient of performance). U posebnim uvjetima ispitivanja, procjenjuje se sposobnost dizalice topline da osigura toplinsku energiju, u odnosu na količinu električne energije potrebne za njezino izdvajanje. Ako dizalica topline ima COP 4, to znači da u navedenim uvjetima ispitivanja proizvodi četiri puta više energije nego što troši. Prema tome, ekstrahirana energija čini tri četvrtine.

Međutim, daleko točnija vrijednost učinka dizalice topline je njezina godišnja učinkovitost (faktor sezonskog učinka – SCOP). To uključuje cijelu godinu, uključujući najtoplije i najhladnije razdoblje, kao i proizvodnju tople vode. Ostali čimbenici koji utječu na ukupni rezultat uključuju veličinu kuće, geografski položaj i broj stanovnika.

Ključna komponenta – proizvodnja tople vode

Otprilike 20 posto ili više energije koju troši dizalica topline koristi se za proizvodnju tople vode. Raspoloživost tople vode mora biti dovoljna da zadovolji potrebe cijelog kućanstva, stoga je važno odabrati dizalicu topline koja može zadovoljiti potražnju.

Kako naša potrošnja vode raste, a naši su domovi sve bolje izolirani, proizvodnja tople vode predstavlja sve veći udio energetskih potreba doma. Stoga postaje sve važnije da se topla voda proizvodi s najvećom mogućom godišnjom učinkovitošću. U isto vrijeme spremnik tople vode mora se brzo napuniti kako bi se održala udobnost tople vode. Također je bitno da dizalica topline ima sustav koji smanjuje rizik od razmnožavanja bakterije legionele u vodi.

Fleksibilnost

Prilikom ulaganja u novi sustav grijanja važno je sagledati zahtjeve cijele kuće prije donošenja konačne odluke. S dizalicom topline možete prilagoditi rješenje koje ispunjava sve vaše zahtjeve uključujući grijanje, hlađenje, grijanje bazena i dodatne izvore grijanja.

Nakon što se odlučite za ugradnju dizalice topline, važno je odabrati dobavljača koji vam može pružiti sva klimatska rješenja koja su potrebna vama i vašem domu. Zapitajte se što želite da vam dizalica topline  isporučuje, osim grijanja i tople vode. Na primjer, želite li i hlađenje? Možda imate bazen koji treba grijati ili vinski podrum koji želite rashladiti. S dizalicom topline je moguća kombinacija gore navedenih želja s osnovnim funkcijama dizalice topline. To znači da ne morate ulagati u odvojene sustave kao što su klima uređaj ili jedinica za hlađenje. Štoviše, potpuno je moguće kombinirati dizalicu topline s drugim izvorima grijanja poput solarnih panela, peći na drva ili pelete. Kako biste imali svu tu fleksibilnost, pobrinite se da odaberete dobavljača koji može ponuditi sveobuhvatno rješenje.

Thermia – sigurna investicija

Prije više od 35 godina proizveli smo prvu dizalicu topline s ugrađenim grijačem tople vode i od tada smo preuzeli na sebe zadatak da budemo više od dobavljača dizalica topline. Kao vlasnik dizalice topline Thermia, možete očekivati ​​najveći mogući učinak uz maksimalnu uštedu, stručnu podršku kada se neočekivano dogodi, sigurnost da uvijek imate dom koji je topao i udoban, i dovoljno tople vode za cijelu obitelj.

Nastavno ćemo vam predstaviti dva naša modela dizalica topline, po jedan iz segmenta:

 • Dizalica topline zemlja – voda
 • Dizalica topline zrak – voda

Calibra ECO (zemlja – voda)

 • Premium model
 • Zelena tehnologija – svjetska dizalica topline s najnižim GWP-om*
 • Inverterska tehnologija
 • Optimizirana kombinacija tehnologija
 • Zaslon u boji osjetljiv na dodir
 • Plug-and-play ažuriranje softvera putem USB-a
 • TWS tehnologija
 • Ultra niska razina zvuka
 • Online kontrola putem interneta

Pametan izbor za budućnost, Calibra Eco je najbolji korak prema boljem okolišu i održivom društvu. S Calibra Eco postavljamo trendove u geotermalnim tehnologijama i istovremeno ispunjavamo stroge kriterije ekološke politike Europske unije.

Calibra Eco prva je dizalica topline zemlja – voda na tržištu koja koristi rashladno sredstvo R452B koje je prihvatljivije za klimu. Ima vrlo nisku GWP vrijednost (potencijal globalnost zagrijavanja – brojčana vrijednost koja predstavlja potencijalni utjecaj radne tvari na okolinu u slučaju njezinog ispuštanja u atmosferu) i zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, Calibra Eco zahtijeva manje rashladnog sredstva od ostalih dizalica topline, što joj daje vrlo nizak CO2 ekvivalent.

Calibra Eco ima vrlo visoke performanse

Godišnji stupanj iskorištenja (SCOP 5.96), čime se potrošnja energije održava na minimumu tijekom cijele godine. Bazirana na inverterskoj tehnologiji, Calibra Eco je izvrstan izbor za energetski učinkovite novogradnje i pruža mogućnost zadovoljenja dodatnih energetskih potreba, poput bazena ili budućih proširenja kuće. Također je idealan izbor za projekte naknadne opreme, gdje se Calibra Eco može precizno prilagoditi specifičnim zahtjevima za toplinom i raspoloživom izvoru energije.

Posebna značajka je tihi rad dizalice topline Calibra Eco. Ovisno o veličini i kapacitetu snage, razina buke kreće se od samo 29 do 46 dB(A), što je čini trenutno najtišom dizalicom topline na tržištu. Uz to, integrirani Thermia Online alat omogućuje vam daljinski nadzor toplinske pumpe putem računala, tableta ili pametnog telefona.

Calibra Eco koristi TWS tehnologiju i nudi niz drugih tehničkih inovacija izvrsna udobnost tople vode za svoju klasu veličine. Calibra Eco također je dostupna u Duo varijanti s namjenskim spremnikom tople vode MBH Calibra 200 ili 300.

iTec XT (zrak – voda)

Dizalica topline iTec XT vaš je najbolji prijatelj kad je vani vrlo hladno. To je dizalica topline zrak – voda koja tijekom cijele godine pruža maksimalne performanse i funkcionalnost u svim klimatskim zonama u Europi, grijući vas zimi i hladeći vas ljeti:

 • Djeluje na temperaturama do –30 °C
 • Hlađenje kao standard
 • Obilje potrošne tople vode (do 270 litara)
 • Fleksibilnost – prilagodite rješenje svojim potrebama

Thermia iTec XT dolazi u trima veličinama kapaciteta i pet vrsta unutarnjih jedinica, svaka s različitom funkcionalnošću. Ovisno o vašim zahtjevima, možete odabrati željenu jedinicu i prilagoditi svoj način ugradnje. Odabir jedinice ovisi o postavkama vašeg sustava grijanja, kako biste bili sigurni da nikada nećete platiti više nego što zaista trebate.

iTec XT sa svojom dokazanom inverterskom tehnologijom dizajnirana je za pružanje optimalnih performansi u svim europskim klimatskim zonama. Zadovoljava potrebe za grijanjem, hlađenjem i toplom vodom u jednom rješenju.

Zeleno, čisto i udobno

Zračne dizalice topline imaju potencijal smanjiti emisije CO2 iz vašeg doma do 75 %. To bi mogao biti vaš osobni doprinos borbi protiv globalnog zagrijavanja, a pritom štedite novac.

Thermia iTec XT ima impresivan SCOP (sezonski koeficijent učinkovitosti) od 4,9. Sadrži ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32 s niskim GWP-om i jedinstvenom tehnologijom tvrtke Thermia za opskrbu tople vode na visokim temperaturama. Čak i na –25 °C isporučuje toplu vodu temperature 68 °C.

Zračna dizalica topline radi na jednostavnom principu: prenosi energiju iz okolnog zraka u vodu u vašem sustavu grijanja putem rashladnog procesa. Energija pohranjena u zraku jednostavno se izdvaja i može se upotrebljavati za grijanje, hlađenje i vruću vodu.

Pametni upravljač Thermia Controller i automatsko odmrzavanje osiguravaju najniže moguće troškove rada, uz održavanje željene unutarnje temperature.

Više tople vode

Portfelj Thermia iTec XT uključuje spremnik tople vode od 180 litara s tehnologijom stratifikacije za vodu iz slavine (TWS) – patentiranom tehnologijom tvrtke Thermia, koja osigurava 15 % više tople vode, znatno brže i na višim temperaturama, od tradicionalnih alternativa.

Skrojena prema vašim potrebama

Dizalica topline Thermia iTec XT kompatibilna je s mnogo različitih vrsta sustava grijanja, kao što su podno grijanje, radijatori ili konvektori. Sigurno udovoljava zahtjevima primjena na niskim i visokim temperaturama i savršena je za renoviranje i novogradnje.

A zahvaljujući radu tihom kao šapat, vanjska jedinica se može postaviti gdje god je najprikladnije bez brige o buci koja bi utjecala na vaše susjede ili vas.

Thermia iTec XT lako se može upotrijebiti za grijanje vašeg bazena tijekom cijele godine. Tako možete uživati u svom bazenu u svim godišnjim dobima, a pritom značajno smanjiti troškove grijanja.

Upravljanje s bilo kojeg mjesta

Svoju dizalicu topline možete nadzirati i upravljati s bilo kojeg mjesta s pomoću pametnog telefona, računala ili tableta. Uz Thermia Online i aplikaciju „Thermia Online“, vi ili vaš instalater možete provjeriti performanse, dijagnostičke podatke, regulirati temperaturu ili primiti obavijest ako se dogodi nešto neočekivano. Aplikacija Thermia Online dostupna je za Android i iPhone.

Ekoplan sustavi d.o.o.