Thermia MEGA ECO

Vrhunska izvedba s naprednim značajkama

Thermia Mega Eco komercijalna geotermalna dizalica topline s inverterskim upravljanjem, idealan je izbor za sve vrste poslovnih zgrada s naprednim sustavima grijanja i hlađenja i vrlo visokim zahtjevima u pogledu energetske učinkovitosti i funkcionalnosti. To ju čini savršenim rješenjem za velike komercijalne i javne zgrade kojima je potreban napredan sustav upravljanja i posebne primjene. S impresivnim sezonskim koeficijentom učinkovitosti (SCOP) od 5,44 (Mega Eco XL na B0/W35, prema EN14825, hladna klima) Thermia Mega Eco omogućuje vam smanjenje potrošnje energije do 80%

Budimo ekološki prihvatljiviji – nizak GWP

S ciljem posvećenja zdravijem načinu života i smanjenju utjecaja na okoliš, Mega Eco prva je komercijalna geotermalna dizalica topline na tržištu s klimatski prihvatljivijim rashladnim sredstvom R454B i najnižom GWP* vrijednošću – 466. Štoviše, zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, zahtijeva manji volumen rashladnog sredstva od drugih dizalica topline, što rezultira vrlo niskim ekvivalentom C02. Rashladno sredstvo R454B predstavlja inovaciju u svakom pogledu. Odličan je medij za prijenos topline koji dovodi do veće energetske učinkovitosti i isplativosti (*GWP je kratica za Potencijal globalnog zagrijavanja i danas je najtočnija mjera za procjenu razine utjecaja na okoliš).

Kapacitet grijanja i fleksibilnost

Thermia Mega Eco dostupna je u veličinama 21 – 85 kW. Moguće je kaskadno spojiti do šesnaest uređaja za postizanje do 1350 kW. Kaskadno povezane crpke pokreću se jedna za drugom ovisno o energetskim potrebama, čime se osigurava minimalna potrošnja energije bez obzira na učinak. S jedinstvenom značajkom pod nazivom Energy Source Control, kapacitet grijanja se prilagođava trenutno dostupnom izvoru energije (bušotine ili ispušni zrak). Ugradnja Thermia Mega Eco isplati se u kratkom vremenu zahvaljujući velikim uštedama energije za grijanje i hlađenje. Uz široku ponudu dodataka, Mega Eco također može grijati bazen i raditi u kombinaciji sa solarnim panelima ili dodatnim izvorima topline.

Pasivno i aktivno hlađenje – udobnost tijekom cijele godine

Velike staklene površine u mnogim modernim zgradama izvrsne su tijekom hladnijih mjeseci u godini, ali često dovode do pregrijavanja ljeti. Pasivno hlađenje osigurava savršenu unutarnju klimu tijekom cijele godine. Ako je potrebno, to se može podržati aktivnim hlađenjem pomoću kompresora dizalice topline. I pasivno i aktivno hlađenje daleko su ekonomičniji od tradicionalnih sustava klimatizacije. Mega Eco može osigurati učinkovito hlađenje vašeg objekta tijekom ljeta.

Izvanredna učinkovitost uz istovremeno grijanje i hlađenje

Istodobno grijanje i hlađenje omogućuje dodatno smanjenje operativnih troškova. Da bi se to postiglo, više dizalica topline spaja se paralelno između toplih i hladnih međuspremnika. Topli spremnici povezani su sa zonama grijanja, a hladni spremnici sa zonama hlađenja. Mega Eco zatim jednostavno mijenja toplo za hladno, ovisno o potrebama zgrade. Na primjer, dok se hotelska konferencijska soba hladi, višak uklonjene topline ponovno se koristi za proizvodnju tople vode za bazen ili SPA.

Inverterska tehnologija

Kontinuiranim prilagođavanjem snage toplinske crpke trenutnoj potražnji, inverterska tehnologija omogućuje toplinskoj crpki zadovoljavanje 100% vaših energetskih potreba. To pak znači da korisnik ne mora plaćati dodatno grijanje. Inverteri mogu kombinirati velike potrebe za grijanjem zimi i manje potrebe za toplom vodom tijekom ljeta, bez potrebe za velikim spremnicima tople vode. Osim toga, inverterska tehnologija je pogodnija za meki start električne mreže i manju startnu struju.

Thermia MEGA ECO – ukratko:

 • Snižavanje troškova za grijanje i do 80%
 • Smanjivanje potrošnje energije za više od 30% u usporedbi s kompresorom s fiksnom brzinom i dizalicama topline s dvostrukim kompresorima
 • Više funkcija u jednom uređaju: grijanje, priprema potrošne tople vode i hlađenje
 • Istodobno grijanje i hlađenje
 • Toplinski učin do 1400 kW jamči fleksibilnost pri nadogradnji sustava u skladu s potrebama
 • Kaskadno spajanje do 16 jedinica
 • Pokrivanje 100% potreba za toplinom bez potreba za pomoćnim ili dodatnim izvorom topline
 • Iznimne značajke pri pripremi PTV-a zahvaljujući tehnici vrućeg plina i inverterskoj tehnici
 • Integracija s ostalim sustavima (sustavom upravljanja zgradom)
 • Kontrola toplinskog izvora – prilagodba toplinskog učina trenutačno raspoloživom izvoru (geotermalnom kolektoru ili otpadnom zraku)
 • „online“ daljinski nadzor
 • Odlične zvučne značajke (mala buka)
 • Švedska konstrukcija i izrada, uz primjenu visokokvalitetnih europskih dijelova
 • Ovlašteni savjeti pri projektiranju sustava

EKOPLAN-SUSTAVI d.o.o.