SVAKI PROZOR JE BITAN – PVC profili koji štede energiju i brinu o okolišu

Deceuninck pokrenuo novu kampanju kojom ističe svoju predanost održivosti

Deceuninck, jedan od vodećih svjetskih proizvođača PVC profila za prozore i vrata, pokrenuo je novu kampanju pod nazivom „Svaki prozor je bitan“, slijedeći svoju strategiju održivosti koja je u srži Deceuninckovog identiteta. Time naglašava održive aspekte svojih profila i njihov pozitivan utjecaj, kako na životnu udobnost, tako i na okoliš i naš planet. Naime, ovi vrhunski profili jamče izvrsnu izolaciju, što u konačnici rezultira uštedom i manjim računima za potrošnju energije, ali i manjim ekološkim otiskom.

Deceuninck već desetljećima veliku pažnju posvećuje smanjenju emisija CO2 u svojim proizvodnim procesima, povećavajući udio recikliranog PVC-a u proizvodnji novih profila. Krajem prošle godine, Deceuninck je dovršio petogodišnji investicijski ciklus u vlastitu tvornicu za recikliranje u Diksmuideu u Belgiji, vrijedan 25 milijuna eura, kojim je dosegnuo kapacitet recikliranja od čak 40.000 tona godišnje. Time je učinio veliki korak prema zacrtanom cilju smanjenja stakleničkih plinova za 60% do 2030. u odnosu na referentnu 2021. godinu te nultoj emisiji do 2050. godine. Prozori s Deceuninck profilima mogu se reciklirati najmanje 8 puta što znači životni ciklus do čak 300 godina.

Kampanjom “Svaki prozor je bitan”, Deceuninck ističe sve konkurentske prednosti svojih profila, olakšavajući partnerima komunikaciju s krajnjim potrošačima. Ključne poruke koje se protežu kroz sve komunikacijske i marketinške kanale su održiv planet, dobrobit zajednice i dodatna udobnost doma uz uštedu kućnog budžeta.

Održiv dom je dom budućnosti

Deceuninck ELEGANT PVC profil ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i održivosti i još jednom potvrđuje da je PVC stolarija idealno rješenje koje odgovara svim suvremenim zahtjevima arhitekture i gradnje. Deceuninck profili dostupni su u različitim stilovima, bojama i izvedbama u skladu s individualnim željama i stilovima gradnje. Uz elegantan izgled, ističu se iznimnom funkcionalnošću bilo da je riječ o toplinskoj zaštiti, zaštiti od buke ili sigurnosti. Ujedno prednjače po mogućnostima recikliranja čime doprinose očuvanju resursa i smanjenju utroška energije. Upravo zato, sve svoje prednosti i kvalitete Deceuninck sada objedinjuje pod porukom „Svaki prozor je bitan“.

Belgijska tvrtka Deceuninck ima vlastite proizvodne pogone u 17 zemalja, a svoje profile isporučuje u 90 zemalja svijeta te zapošljava više od 3900 ljudi. U Hrvatskoj posluje od 2004. godine gdje je zaposleno gotovo 200 djelatnika. Vjetar u leđa za daljnje širenje poslovanja i povećanje broja zaposlenika omogućuje i novi poslovno-proizvodni pogon Deceunincka otvoren prošle godine u Donjoj Bistri, ujedno i najveća tvornica za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe.

Deceuninck d.o.o.