Rješavanje dilatacija …

I ove godine vam Profilpas može predstaviti mnoge novosti vezane uz sustave polaganja, materijale i završne profile, ali i proizvode, pa čak i čitav niz proizvoda koji su – posve novi.

Cerfix Wood je jedan od takvih proizvoda. Sastoji se od spojeva i završnih dijelova kojima se smanjuju razlike među razinama dvaju podova, a karakterizira ga činjenica da je izrađen od pravoga drva.

Profili iz ove proizvodne linije idealni su za završne radove u unutrašnjim prostorima i poboljšavaju im konačan estetski izgled; posebno su prikladni za pečene ili keramičke podove a na raspolaganju su u izvedbama Rovere Americano i Mogano.

Učvršćeni na osnovi od aluminija, spojevi iz proizvodne linije Prostep Wood mogu se nabaviti u različitim visinama i kao razni modeli koji se međusobno razlikuju po svojim oblicima, što se kreću od onih najosnovijih, to jest pravokutnih, pa do onih sa ublaženijim, zaobljenijim i dorađenijim linijama.

Da biste kompenzirali razlike u razini između dva poda ili dali završni izgled prostirkama, Profilpas vam predlaže Pronivel Wood u izvedbi Rovere Americano. I ovaj profil može se nabaviti za debljine od 10 do 15 mm.

 Kako dovršiti kružne ili polukružne oblike?

Profili koji pripadaju proizvodnoj liniji Proflex osmišljeni su upravo zato da bi odgovorili na ovaj izazov. Zahvaljujući njihovoj bazi koja je izbušena i podesiva, oni se mogu lako oblikovati i modelirati uporabom Proflex Machine.

Proflex je zapravo kompletan niz završnih profila za izravnavanje razlika u razini, koji se spajaju na svojim krajevima separacije i dilatacije, a namijenjeni su polaganju na podove od keramike, laminata, itd.

Profili se mogu nabaviti u nerđajućoj izvedbi od sjajnog čelika, prirodne, sjajne ili kromirane mjedi, anodiziranog posrebrenog aluminija te anodiziranog pozlaćenog aluminija, i to u različitim visinama – od 3 do 30 mm.

Kako razriješiti problem dilatacijskog gibanja laminatnih podova i parketa položenog plivajućom izvedbom?

Da bi se omogućilo tehnički ispravno polaganje, Profilpas vam predlaže profile iz proizvodne linije Unisystem, jer su oni osmišljeni za rješavanje problema dilatacije plivajućih podova.

Proizvodni niz sadrži profile za spajanja između podova izvedenih na jednakoj razini, kao i onih koji omogućavaju kompenziranje razlike u razinama između dva različita poda.

Da bi vam se mogla jamčiti maksimalna prilagodba i na estetskoj razini, ovi su vam profili ponuđeni sa takvim oplatama, da savršeno reproduciraju šare i oblike široke lepeze bogatog asortimana drva.

Spajanje podova i oplata

Proizvodi iz proizvodnog niza Proround namijenjeni su spajanju podova i oplata.

Mogu se nabaviti u sljedećim izvedbama: inox čelik, anodizirani aluminij, obojeni aluminij i PVC, a naročito su namijenjeni udovoljavanju postavljenim zahtjevima za spojevima zaobljenima u skladu sa opremom kojom se inače održava higijena. Nabavljanje ovih specijalnih komada riješit će vam problem oblikovanja unutarnjih i vanjskih kutnih rubova, spojeva i završnih dijelova.

Kao alternativno rješenje, Profilpas vam predlaže svoj novi proizvod, izrađen od anodiziranog aluminija. On se učvršćuje na zid prikladnm nosačima i omogućava prikrivanje postojećih otvora u koje ste smjestili uređaje poput telefona, hi fi i računala. Kao i kod proizvodnog niza Proround, i u ovom slučaju vam se na raspolaganje stavljaju svi elementi potrebni za izradu vaših kutova, spojeva i završnih dijelova.

 Profilpas s.p.a.