Proizvedite sami plin za vlastite potrebe

Kućni bioplin je pristupačan sustav za proizvodnju bioplina u količini potrebnoj za jednu obitelj. Pretvara bilo koji organski otpad u čisti plin za kuhanje te tekuće gnojivo visoke kvalitete za Vaš vrt. Kuhanje večere u trajanju čak do tri sata s plinom proizvedenim od ostataka ručka djeluje prilično nevjerojatno ?

plin-03-400.jpgBioplin je obnovljivo gorivo koje je proizvod razgradnje organskih tvari u okolišu bez prisustva kisika. Sastoji se od nekoliko plinova, prije svega metana (CH4) i ugljičnog dioksida (CO2) koji se mogu pohraniti i koristiti za kuhanje.

U prosjeku, obitelj dnevno proizvede do 6 litara otpada od hrane, uključujući meso i mesne proizvode, a čak jedna trećina je dovoljna za dnevnu potrošnju plina.

plin-02-400.jpgUređaj je pogodan je za sve veličine obitelji, eko sela, društvene domove te obrazovne organizacije. Može poslužiti kao veliki ekološko obrazovni alat. idealan za farme, uzgajivače životinja, a može se koristiti i na krovovima u urbanim sredinama. Ograničenje je proizvodnja bioplina u toplim klimatskim uvjetima. Sistem optimalno radi u područjima iznad 17°C. Kako temperatura pada, produktivnost uređaja se smanjuje.

Korišenjem uređaja HomeBiogas godišnje preradite jednu tonu organskog otpada te smanjite 6 tona štetne emisije ugljičnog dioksida.