Prirodni kameni tepih

Murexin Prirodni kameni tepih ukrasna je podloga različitih mogućnosti dizajna za butike i poslovne prostore, hotelske dvorane, salone automobila, zatvorene i otvorene bazene, kavane, lođe, balkone i još mnogo toga.  Ekološki je prihvatljiv jer je bez otapala, otporan na mraz, otporan na klizanje, uglavnom otporan na kemikalije i može se položiti na mineralne podloge.

Prednosti:
– Visoko kvalitetnog izgleda
– Dekorativnih nijansi
– Protu-klizne površine
– Površine jednostavne za održavanje
– Prohodno
– Izravnane neravnine u podlozi
– Otvorenih pora, cca. 6 mm debljine sloja

Prirodni kameni tepih postavlja se na samonosivu podlogu kao što je beton, betonski estrih (minimalna debljina sloja 4,5 cm) ili mort od epoksidne smole (minimalna debljina sloja 1,5 cm). Opcije dizajna vrlo su raznolike miješanjem različitih boja. Smjesa nijansi kamenčića prirodni su mramor i stoga uvijek imaju blage oscilacije u boji – što posebno naglašava prirodnost podova.

Sustav za horizontalne površine

Podloga na koju se polaže prirodni kameni tepih mora se pripremiti odgovarajućim mehaničkim postupcima kao npr. brušenjem dijamantnim pločama ili pjeskarenjem, kako bi se uklonili manje čvrsti slojevi s površine podloge i dobila čvrsta otvorena struktura površine. Podloga mora biti zaštićena od kapilarne vlage te ako to nije, potrebno je predvidjeti ugradnju odgovarajućih vodonepropusnih premaza, neposredno prije ugradnje prirodnog kamenog tepiha. Maksimalna dopuštena vlaga u podlozi iznosi max. 4% (mas.) mjereno CM-uređajem. Potrebna vlačna čvrstoća prionjivosti podloge mora biti srednje vrijednosti od 1,5 N/mm2, minimalne pojedinačne vrijednosti od 1,1 N/mm2. Također, kao i kod ugradnje svih drugih proizvoda na bazi reaktivnih smola, temperatura podloge mora biti 3 °C iznad točke rosišta, a minimalna temperatura podloge ovisno o tipu korištene reaktivne smole. Kod epoksidnih i poliuretanskih smola iznosi minimalno +12 °C, a kod poliaspartičnih smola kao što je Express Coat EC 260, iznad  +5 °C.

Pripremljena smjesa veziva i mramornih kamenčića se grubo raspoređuje u uobičajenoj debljini sloja (oko 6 mm) pomoću ravnalice (rakela) s mogućnošću regulacije visine, a zatim se sabija i zaglađuje. Opcionalno, za dodatnu površinsku zaštitu i zatvaranje pora, brtveni završni premaz nanosi se valjkom od mikro vlakna.

 

Za više informacija o samom proizvodu posjetite našu web adresu www.murexin.com ili nam se obratite s povjerenjem.

Murexin d.o.o.