Predstavljanje novog “strujića”

Osjetite uzbuđenje trenutačnog ubrzanja bez zaustavljanja na benzinskoj postaji

Predstavljanje novog “strujića”

Tvrtka MOTO-RIS, kompletan VOLVO koncesionar, upriličila je prezentaciju za Hrvatsku, novog električnog automobila, dvosjeda dizajniranog prvenstveno za gradsku vožnju.

zhi-dou-02Ove godine su potpisali ugovor o distribuciji i servisiranju sa zastupnikom Zhi Dou za Hrvatsku, tvrtke-kćeri iz grupacije Geely, koja je vlasnik VOLVO Cars i Volvo Trucks. Napredna električna vozila Zhi Dou, u prijevodu „inteligentno sjeme”, druga su naj-prodavanija električna vozila poslije Tesle.

U Europi je do 05. mjeseca 2018. registrirano 4500 vozila, od toga samo u Italiji 2600.
Modeli D2 i D2Sport se prodaju u Njemačkoj, Slovačkoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Švedskoj, Rusiji, Poljskoj, a od 2018. u Hrvatskoj i Sloveniji.

zhi-dou-04Potpuno nova dizajnirana karoserija je rezultat proizašao iz talijanske inženjerske radionice. Konstruktori su se usredotočili na dizajn koji kombinira učinkovitost, dodanu vrijednost i sigurnost komercijalnog vozila, za svakidašnju upotrebu logističkih zahtjeva u gradskim uvjetima vožnje. Robusnost i izostavljanje plastičnih i lako oštetljivih dijelova osigurava dugotrajnost u najsurovijim uvjetima korištenja.

Sva ZD vozila dostupna na tržištu EU testiraju se od strane njemačke državne agencije, poznate pod imenom “TÜV test”. Prema tom certifikatu, malsimalni domet je 257 km. Stil vožnje, uvjeti na cesti i drugi parametri mogu naravno utjecati na krajnji domet u svakodnevnoj praksi.

U optimalnim uvjetima ZD treba ca. 7 KWh na 100 kilometara, u praksi je prosječna potrošnja ca. 9 KWh.

zhi-dou-03ZD strujić se puni pomoću originalno isporučenog adaptera, na bilo kojoj monofaznoj utičnici izmjenjive struje, te na punionicama za električna vozila. Punjenje ispražnjene baterije traje ca. 6 sati. Obzirom da baterija nema memorijski efekt, moguće je nadopunjavanje kada god se ukaže prilika.

ZD isporučuje litij-ionske (Li-Ion, LIB) baterije najviše kvalitete, s 4 godine garancije, bez ograničenja kilometraže i 2000 ciklusa punjenja za potpuno ispražnjene baterije. Obzirom na prosječni domet od ca. 200 km po punjenju, to predstavlja udaljenost od 400.000 km!

Nakon garancijskog roka, ako i kada je potrebno, moguća je zamjena pojedinih ćelija, što je slučaj još samo kod Tesla vozila.
Preporuča se 1x godišnje balansiranje baterije  kod ovlaštenih ZD koncesionara, koji su opremljeni specifičnim specijalnim alatima i dijagnostičkom opremom, potrebnom za učinkovite redovne preglede i servis ZD strujića.