Pogled na budućnost tržišta prozora

GEALAN otkriva buduće izazove i mogućnosti industrije

GEALAN otkriva buduće izazove i mogućnosti industrije

Sjedište GEALAN-a u Oberkotzau je 25.5. bio epicentar događanja – zaposlenici i partneri – oko 400 gostiju iz 14 zemalja iz cijele Europe bilo je uživo na mjestu događaja, a daljnjih 300 sudionika uključilo se putem live streama. Međunarodni forum budućnosti 2023. imao je mogućnost saznanja za razmjenu noviteta i novosti, kao i vrhunskih pogleda na buduće izazove i mogućnosti industrije. U svom izdanju za 2023., GEALAN-ov uspješan niz događaja još je jednom pružio uvid izbliza u važne trendove u industriji: kompetentno osvijetljeno od strane šest stručnjaka u četiri uzbudljiva predavanja; specijalizirana publika mogla je baciti pogled na europsko tržište prozora budućnost.

Generalni direktor GEALAN-a Ivica Maurović vrlo je zadovoljan drugim izdanjem Future Foruma u hibridnom formatu: „Opet smo ga učinili maksimalno fleksibilnim i jednostavnim: oni koji nisu bili prisutni mogli su lako pratiti naše uzbudljive prezentacije u live streamu. Mislim da je za sve naše goste bilo ponešto: naši su stručnjaci istaknuli strateške teme i izvukli korisne savjete za svakodnevno poslovanje, razgovarali smo o premium proizvodima i fokusirali se na buduću temu usluge. Na taj način isporučujemo stvarnu dodanu vrijednost za naše partnere koji su bili prisutni na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. Sve povratne informacije koje sam dosad dobio od naših partnera bile su izuzetno pozitivne.”

Otkrivene uzbudljive mogućnosti vezane uz prozore budućnosti

Sveobuhvatne teme iz industrije izmjenjivale su se s pogledom na konkretna rješenja proizvoda i usluga.

Martin Langen, direktor instituta za istraživanje tržišta B+L Marktdaten iz Bonna, započeo je tehnički sa svojim uvodnim govorom “Tržišta u tranziciji”. U svom izgledu za nadolazeće godine, predstavio je industrijsku publiku s gospodarskim očekivanjima, mogućim razvojem cijena i nadolazećim trendovima – prvo u stambenoj izgradnji općenito, zatim i za mjere obnove kao što je zamjena prozora u određenim terminima.

André Wunsch, voditelj odjela za upravljanje proizvodima / inovacije / centar za korisničku podršku u GEALAN-u, u svom je izlaganju najprije iznio povijest razvoja vrhunske površinske tehnologije GEALAN-acrylcolor®, koja se kontinuirano razvija i nakon više od 40 godina. Po prvi put na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. mogao je predstaviti skoru moguću kombinaciju PMMA površine s tamno sivim profilnim tijelom i izborom odgovarajućih dekor folija.

U drugom stručnom predavanju istaknute su uzbudljive mogućnosti vezane uz prozore budućnosti: GEALAN-ova inteligentna rješenja za automatizaciju, objedinjena pod novim brendom pametne kuće TEXINO, bila su jednako bitna tema kao i inovativna ventilacija i izvrsna GEALAN-ova rješenja za planiranje. Karl Dietrich Wellsow, direktor GEALAN-ove sestrinske tvrtke DBS (Digital Building Solutions), svojim je programima za vizualizaciju prozora predložio nove, nekomplicirane opcije za određivanje prikladnih prozora s prikladnim dizajnom i ostvarivom veličinom za zadane građevinske projekte.

Na kraju, na programu je bilo i drugo uvodno predavanje: prof. Stefan Wengler, sveučilišni profesor i konzultant za marketing i prodaju na B2B tržištima, u svojem je predavanju “Servitizacija” jasno istaknuo da se mnoga očekivanja kupaca unutar industrije mijenjaju u smislu da se od proizvoda uvijek očekuje usluga koja prepoznaje stvarne potrebe kupaca.

“Razmišljati u smislu dodane vrijednosti umjesto troškova” bila je jedna od njegovih krilatica i ujedno dobronamjeran savjet donositeljima odluka u industriji.

Vođena putovanja, praktični savjeti i međunarodne teme

Obilasci tvornica na dvije njemačke lokacije Oberkotzau i Tanna zaokružili su Međunarodni forum budućnosti 2023. Proizvodni pogoni kao što su visokoregalno skladište u Tanni i vlastita digitalizirana alatnica u Oberkotzau zaokružili su cijelu priču, što potvrđuju i dojmovi GEALAN d.o.o. partnera IKS FENSTER d.o.o., ABS d.o.o., STOLARIJA BROD d.o.o., MAVAX d.o.o., PONISTRA d.o.o. Biorine, ELEKTRO ČIČAK d.o.o. koji su se pridružili ovom uzbudljivom iskustvu. Nije izostajalo pozitivnih reakcija niti kod GEALAN RS d.o.o. i partnera BEOHRAM-PLUS d.o.o., ART TIM i našeg albanskog partnera THERMO-PROFILE SH.P.K.

GEALAN-ov Međunarodni forum budućnosti 2023. još je jednom vješto spojio profesionalnu i osobnu razmjenu: uzbudljiva znanja i važni trendovi iz građevinske industrije susreli su se u opuštenoj atmosferi s vrijednim međunarodnim raspravama.