Peta fasada

Većina samostojećih objekata ima četiri fasade koje je potrebno ovisno o lokaciji objekta, namjeni, … kvalitetno hidro i toplinski izolirati. Od dopadljive fasade koja će na sebe “navući” vlagu nemate pretjerane koristi jer ne samo da za vrijeme lošeg vremena izgleda ružno, nego Vam zahvaljujući njoj propada i materijal koji se nalazi ispod nje te ćete za nekoliko godina imati objekt koji u pogledu toplinskih karakteristika u potpunosti odudara od vrijednosti koje je imao nakon završetka gradnje.

k55-BH-00-200.jpgA što je s krovom ? Slobodno ga možemo nazvati petom fasadom! Bez obzira da li je riječ o ravnom ili kosom ? Također ga je potrebno izolirati. Toplinski jer ako niste znali, kod objekata s jednom etažom, kroz loše izolirani krov “bježi” vam i 50% topline. A o hidroizolaciji ne moramo niti pričati jer nije za vjerovati da bi se osjećali ugodno ukoliko vidite vlažnu mrlju na stropu ili spoju stropa i zida.

k55-BH-02-450.jpgKod pete fasade rješenje je Büsscher & Hoffmann čiji proizvodi pokrivaju široki asortiman hidroizolacijskih bitumenskih i polimerbitumenskih traka za zavarivanje.

Proizvodni program upotpunjuju asortimanom zaštitnih sredstava za građevinarstvo, bitumenskom šindrom, termoizolacijskim materijalima, priborom za ravne krovove, protukorijenskim polimerbitumenskim trakama za zavarivanje u sustavima zelenih krovova, kao i sintetskim folijama (PVC i TPO).

Kvalitetne visokoflexibilne trake s mineralmim posipom i jakim ulošcima (poliesterski filc) koriste i u sustavima zaštite kosih krovova.

Kod procurjevanja krovova izrađenih od bakra ili popločenih šindrom, koriste se sustavom hidroizolacijske zaštite gdje na drvenu podlogu apliciraju na hladno samoljepivu hidroizolacijsku traku Baruplan GGE40 PS CLASSIC, koju štite završnom polimerbitumenskom trakom s mineralnim posipom, a koja je ujedno i „peta“ fasadna ploha, Baruplan SUPER KVD E 55 K..

k55-BH-03-500.jpg

Büsscher Hoffmann d.o.o.