Optimalna učinkovitost grijanja za hladne dane uz LG Therma V

LG nudi na hrvatskom tržištu energetski učinkovita i ekološki prihvatljiva rješenja za grijanje, hlađenje i opskrbu toplom sanitarnom vodom, a među njima se ističe LG-eva napredna toplinska pumpa zrak-voda THERMA V (LG HN0914 NK1). Ovaj sustav za grijanje – koji koristi prirodne resurse i toplinu zraka – predstavlja ekološko i vrlo ekonomično rješenje za nove i obnovljene objekte. banner-LG-200x200.gifNaime, grijanje ugljenom i drvima je nezgodno i može ispuštati dim u okruženje, dok je cijena plina u porastu. S druge strane, THERMA V je obazriva prema okolišu. U njenom je slučaju emisija ugljičnog dioksida znatno smanjena jer 75% energije potrebne za grijanje dobiva iz topline zraka.

therma-v-unutarnja-jedinica-2.gifTijekom velikih hladnoća za zagrijavanje doma ova toplinska pumpa može koristiti toplinu iz zraka temperature od čak -25°C. Također, ima jedan od najboljih koeficijenta performansi (nominalna vrijednost COP-a od 4.1 do 4.5) te je u mogućnosti osigurati 4,5 kWh toplinske energije pomoću samo jednog kWh iz električne mreže što rezultira puno nižom potrošnjom energije u usporedbi s drugim sustavima grijanja. Tehnologija kontrole tlaka zaslužna je za postojan kapacitet grijanja pri niskim temperaturama, a željene se performanse postižu bez poteškoća.

therma-v-vanjska-jedinica.gifKako ne zahtjeva velike zahvate na objektu, ovu je toplinsku pumpu jednostavno ugraditi te je njome lako upravljati putem upravljačkog panela gdje je, primjerice, moguće postaviti tjedni program grijanja. Isto tako, LG Therma V ima sigurnosni sustav koji omogućava održavanje temperature u slučaju kvarova. Naposljetku, zbog inovativne tehnologije i visoke energetske učinkovitosti, Therma V ima jedan od najnižih troškova održavanja na tržištu.

Učinkovitost ove toplinske pumpe može biti dodatno poboljšana LG-evim solarnim panelima koji isto tako koriste obnovljive izvore energije. Kad zima prođe, ovaj uređaj jednostavno je prebaciti u način rada za hlađenje.

Više informacija možete pročitati na web stranicama proizvođača.