Omekšivači vode

Omekšivači vode su uređaji koji rade na principu ionske izmjene: u reverzibilnom kemijskom procesu ioni kalcija i magnezija koji uzrokuju tvrdoću vode zamjenjuju se ionima natrija koji vodi daju funkcionalni karakter omekšane vode. U trenutku kada se dogodi zasićenje, masa se obnavlja postupkom regeneracije pomoću otopine kuhinjske soli.

Kućni sustavi
U našoj ponudi omekšivača su kućni sustavi čija veličina i kapacitet ovise o broju ukućana odnosno potrošenoj vodi te o tvrdoći vode koju je potrebno omekšati. Korištenjem omekšivača provedete manje vremena za čišćenje (čišćenje je puno brže bez kamenca), trošite manje novca za proizvode za čišćenje jer se sredstva za čišćenje bolje otapaju u mekoj vodi. Potrebno vam je i do 40% ,manje detergenta i omekšivača, posuđe je čišće bez obzira da li je pranje ručno ili strojno. Više o kućnim sustavima možete pogledati na našoj web stranici www.aqua3m.com

Industrijski sustavi
Aqua3m industrijski sustavi za omekšavanje vode koriste se najsuvremenijom tehnologijom za postizanje veće učinkovitosti, većih protoka i nižih operativnih troškova. Aqua3m linija industrijskih sustava za omekšavanje posebno je konstruirana da udovolji svim zahtjevima komercijalnih i industrijskih primjena.

Zašto koristiti industrijske sustave za omekšavanje vode?

Minerali koji stvaraju kamenac, poput kalcija i magnezija, mogu se nakupljati na kotlovima, izmjenjivačima topline, cjevovodima, bojlerima i drugoj opremi koja se koristi za zagrijavanje vode i proizvodnju pare. Naši sustavi industrijskog omekšavanja namijenjeni su za smanjenje „tvrdoće“ vode, suzbijanje nakupljanja minerala i sprječavanja mnogih problema s tvrdom vodom, kao što su: povećana potrošnja energije, začepljenje cijevi kotla, začepljenje izmjenjivača topline i skupi popravci. Osim toga, minerali tvrde vode negativno utječu na trajnost uređaja i opreme.

Prednosti industrijskog omekšavanja vode uključuju:
• smanjenu potrošnju/troškove kemikalija
• smanjenu potrošnju energije
• produljeni životni vijek trajanja opreme / uređaja
• niže operativne troškove popravka i održavanja

Postotak učinkovitosti uređaja za pripremu tople potrošne vode u eksploataciji ovisno o tvrdoći vode (odH)

Aqua3m – XL omekšivači vode
Aqua3m XL OMEKŠIVAČ vode proizvodi omekšanu vodu za velike sustave koji se prilagođavaju potrebama procesa korisnika. Aqua3m XL liniju moguće je dizajnirati prema vašim potrebama, tako da sustav omekšavanja može biti jednostruki ili dvostruki s mogućnošću podešavanja izlazne tvrdoće vode te s nizom drugih opcija. Aqua3m XL linija dostupna je s ekonomičkim utroškom soli prilikom regeneracije.

Rad omekšivača temelji se na principu mjerenja protoka vode kroz posudu ionske mase (volumno) ili vremenski u točno određenom intervalu između dvije regeneracije, a automatski upravljački ventil prebacuje i pušta u rad drugu kolonu. Zasićena ionska masa u prvoj koloni regenerira otopinom soli i ostaje u stanju čekanja sve dok se druga kolona ne zasiti, tada upravljački ventil automatski ponovo vraća proces na prvu kolonu.

Najčešća primjena ovakvih sustava je kod pripreme vode za praonice rublja i automobila, potom priprema vode u kampovima i hotelima, priprema vode za parne toplovodne kotlove, centralno grijanje i vrelovode, priprema vode za rashladne tornjeve, reverzne osmoze, potom za potrebe u industrijama kao što su prehrambena  industrija, punionice pića i napitaka, farmaceutska industrija, kemijska, elektro i druge grane industrije.

Aqua3m omekšivač sastoji se od:
• dvije tlačne posude izrađene od poliestera pojačanog staklenim vlaknima
• upravljačkog ventila za vremensko ili volumno upravljanje radom omekšivača
• ispune visokokvalitetnom ionskom masom
• posude za sol

Rad i regeneracija omekšivača reguliraju se automatski.

*Ova tablica služi nam kako bismo mogli lakše uvidjeti vaše potrebe, no za odabir ovakve vrste omekšivača najbolje je da se obratite našoj tehničkoj službi. Oni će vam svojim stručnim znanjima i iskustvom vrlo rado pomoći da pronađe optimalno rješenje za vaš sustav.

3M d.o.o.