Obiteljska tradicija i vizija – 30 godina uspješnog poslovanja tvrtke Petrokov

Humanitarna akcija Petrokov – Instalater – Anđeo otvorena do 1. ožujka 2020. godine

Na krilima sjajnih poslovnih rezultata, obiteljska tvrtka Petrokov, ulazi u slavljeničku godinu! Priča koja je započela davne 1990. godine, danas je mjerilo za stručnu uslugu najbolje kvalitete, društvenu odgovornost i brigu o zaposlenicima. Njihova je vizija bila jasna – biti u samom vrhu područja poslovanja te, kroz stabilan i održivi razvoj, svojim partnerima i zaposlenicima pružati dobro okruženje i poslovnu sigurnost. Petrokov je prerastao u drugo najveće poduzeće na hrvatskom tržištu u svojoj branši, a 2019. godinu pamtit će po iznimnim rezultatima. Ususret blagdanima, Petrokov je objavio humanitarnu akciju u kojoj daruju čak deset makeovera kupaonice u iznosu od 7.000 kn.

k68-petrokov-400-2Za sudjelovanje u humanitarnoj akciji potrebno je prijaviti osobu čijoj je kupaonici potrebna obnova te ostaviti tražene podatke putem poveznice www.petrokov-instalater-andjeo.hr, uz kratku priču i fotografiju koja će prikazati postojeće stanje kupaonice te objasniti zašto je potreban makeover. Deset će kupaonica dobiti novo ruho, zahvaljujući Petrokovu i partnerima tvrtke, a u stručnom će se žiriju naći i dva poznata lica – Mirjana Mikulec te Martina Tomčić Moskaljov. Prijave je potrebno poslati do 1. ožujka 2020. godine.

Briga za društvo i okoliš standard su poslovanja u Petrokovu te su važno mjerilo za vrednovanje uspješnosti. Osim čestih humanitarnih akcija koje provode, neprestano ulažu i razvijaju svoju liniju proizvoda pa su od nedavno i ECO & Pet friendly. Jedan od najvažnijih zadataka je i poticanje svijesti o učinkovitom korištenju prirodnih resursa i popularizacija obnovljivih izvora energije. Tako su na krovovima sjedišta u Zagrebu još 2012. godine postavili najveću solarnu elektranu u Hrvatskoj. Individualni pristup u poslovanju, obiteljska tradicija te timski rad, dodatni su razlog zašto je Petrokov prepoznat među poslovnom zajednicom te svojim vjernim kupcima, a 2019. godina, pamtit će se kao jedna od najuspješnijih do sad.

k68-petrokov-250-3Iza nas je iznimno uspješna godina s ukupnim prihodom od 320.000.000 kn što predstavlja povećanje od 15% u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, godinu ćemo pamtiti po najvišoj investiciji do sada. Preko 10.000.000 kn uložili smo u digitalizaciju, logistiku, nove poslovnice u Osijeku i Rijeci te u akviziciju Termaga, čime je Petrokov dodatno proširio svoju djelatnost te povećao udio na tržištu, kao i opseg kupaca, dobavljača i zaposlenika. Ispred nas je velika obljetnica i obilježavanje 30 godina uspješnog poslovanja. Naša vizija, naši zaposlenici te potpuna posvećenost kupcima, temelj su našeg uspjeha te prepoznatljivosti na tržištu“, – poručila direktorica Simona Zavratnik.

Planovi za 2020. godinu su veliki – tvrtka Petrokov prelazi na novi ERP sustav koji će im omogućiti B2B trgovinu te BI modul. Također, planira se daljnji razvoj te ulaganja u kućni brend Pe-Line, nastao u suradnji s europskim i hrvatskim proizvođačima. Riječ je o proizvodima iz segmenta grijanja, sanitarija, obnovljivih izvora energije te ugradbene i instalacijske opreme, a potrošače očekuju novi porizvodi i asortiman.

k68-petrokov-400-4Narednu će godinu svakako obilježiti i velika obljetnica – 30 godina uspješnog poslovanja koja će se proslaviti tijekom šestog izdanja Petrkov Sajma noviteta, 29. svibnja 2020. godine u Svetoj Klari. Rođendansko izdanje sajma najavljuje rekordan broj izlagača i posjetitelja koji će moći pogledati novitete iz područja sanitarija, keramike, hlađenja, grijanja, obnovljivih izvora energije te ugradbene i instalacijske opreme.

Petrokov d.o.o.