nZEB

Zgrade gotovo nulte energije

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 22.02.2018. u 9 sati, Kačićeva 26, održava se stručni skup pod nazivom “Zgrade gotovo nulte energije (nZEB – nearly Zero Energy Building) s ciljem povezivanja znanosti, inovacija i gospodarstva.

Arhitektonski fakultet će u 2018. godini formirati Konzorcij “nZEB.hr”, a cilj je promocija tema i povećavanje opsega realiziranih kvalitetnih projekata „nZEB“ u Hrvatskoj, unapređenje svih zainteresiranih sudionika i međusobno povezivanje znanosti, inovacija i gospodarstva zbog jačanja kompetencija i povećavanja dodatne vrijednosti proizvodima i uslugama. 

Teme ovog stručnog skupa su:

– energetska učinkovitost i održivost zgrada, razine i definicije nZEB

– propisi, smjernice i planovi iz područja energetske učinkovitosti i održivog razvoja u zgradarstvu

– kriteriji zelene javne nabave u zgradarstvu

– projektiranje novih i obnova postojećih zgrada prema nZEB zahtjevima

– materijali, proizvodi i komponente za postizanje zahtjeva nZEB

– iskustva i izvedeni primjeri nZEB

Tvrtka Wienerberger je već drugu godinu za redom glavni sponzor ovog skupa.

Pridružite se i vi ovom skupu i otkrijte novu viziju budućnosti jer već danas pričamo o rješenjima prema kojima će sve zgrade sagrađene od 2020. godine imati nultu potrošnju energije. Saznajte sve o Wienerberger e4 kućama od opeke i energetski učinkovitoj gradnji jer je Wienerberger već danas u mogućnosti odgovoriti na izazove budućnosti. Inovativnim konceptom e4 kuće udovoljava se svim važećim zahtjevima, uključujući i stroge standarde gotovo nulte potrošnje energije koji su definirani od strane Europske Unije.

Više na www.nZEB.hr

Više o e4 kućama