Novi uredski i logistički centar u Velikoj Gorici

Dvadeset i pet godina tvrtke Profine Croatia

Dvadeset i pet godina tvrtke Profine Croatia

U prostorima tvrtke Profine Croatia d.o.o. u Velikoj Gorici 8. rujna 2022. svečano su obilježene 25. obljetnica tvrtke Profine Croatia i 125. obljetnica marke Kömmerling te otvorenje novoga uredskog i logističkog centra.

Tom se prigodom Aleksandar Terer, direktor tvrtke Profine Croatia, osvrnuo na rad u proteklih 25 godina. Govorio je o usponu i razvoju tvrtke te je predstavio nove kapacitete kojima tvrtka danas raspolaže. Naime, tvrtka je nedavno udvostručila skladišne kapacitete s postojećih 3000 m² na 6000 m². Jedan će dio toga prostora služiti za proizvodnju kaširanih profila u više od 50 različitih dekora drveta i boja i neke druge dorade, tj. oplemenjivanje proizvoda. Ujedno su uredili nove uredske prostore koji će zaposlenicima omogućiti ugodnije radno okružje, ali i kvalitetniji rad s poslovnim partnerima iz Hrvatske i Slovenije. Najavio je i daljnje investicije koje su u skladu s politikom Profine Group, a radi se o zelenoj tranziciji, tj. energetskoj neovisnosti i ulaganju u izgradnju solarne elektrane od 200 kWh.

Tvrtka Profine uvijek je bila jedan od lidera u području noviteta PVC sustava, pogotovo u energetskoj učinkovitosti. Godine 1954. izrađen je prvi PVC sustav za serijsku proizvodnju prozora. Aleksandar Terer istaknuo je to da je kvaliteta profila ista na području cijele Europe. Većina se proizvodi u Njemačkoj, u tvornicama u Berlinu i Pirmasensu.

Čast da svečano otvori centar te prereže vrpcu pripala je najdugovječnijem zaposleniku tvrtke Profine Croatia, Damiru Avdiću i vlasniku Profine Grupe dr. Peteru Mrosiku koji je tom prigodom istaknuo: “Živjeti odgovorno znači štititi budućnost. Naime, na vodećim je svjetskim industrijama našega vremena činiti iskorak u svemu.

Danas se razvijaju prava rješenja za sutra i postavljaju standardi za budućnost koju vrijedi štititi. Kao ciljno orijentiran i ambiciozan brend Kömmerling ima snagu dosljedno donositi pozitivne promjene. Pritom ne želi biti samo pionir, već i uzor. Cilj je održivi ciklus za visokokvalitetne PVC proizvode.”

Svečanosti se odazvalo četristotinjak gostiju od uglednih gospodarstvenika, predstavnika grada Velike Gorice, članova akademske i stručne zajednice te poslovnih partnera iz čitave regije, od Njemačke preko Austrije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine do Srbije.

Profine Croatia d.o.o.