Nova generacija Büsscher parnih brana

Stogodišnji stručnjaci za krovne i brtvene sustave, Büsscher & Hoffmann, u ponudi imaju nove bitumenska parne brane. O važnosti parnih brana u zaštiti konstrukcija nikada nije dovoljno skretati pažnju potencijalnim investitorima, jer nestručan odabir materijala, kao i nestručna ugradnja rezultiraju velikim problemima čiju sanaciju nije moguće izvesti bez znatnijih financijskih troškova.

Poznata je činjenica da je potrebno sve građevinske elemente na granici toplih dijelova objekta i vanjskog zraka, s ciljem maksimalne uštede topline u vrijeme sve skupljih energenata, toplinski zaštititi kako bi smanjili rasipanje topline (energije). Kao što je potrebno napraviti ili sanirati postojeće fasade dodatnim materijalima za toplinsku izolaciju, ugraditi kvalitetne prozore, krovovi su građevinski elementi kroz koje možemo imati znatan gubitak topline ako nisu kvalitetno toplinski zaštićeni.

S obzirom na to da se u objektu nalazi u manjoj ili većoj mjeri vlaga koja se po zakonu difuzije kreće od toplijeg prema hladnijem području s ciljem izjednačavanja tlaka, između osnovne nosive konstrukcije i toplinske izolacije obavezno treba postaviti parnu branu kako bi se spriječilo prodiranje vlage u toplinsku izolaciju.

Nova serija ALUPLAN proizvoda

Vlažna toplinska izolacija gubi svoja prvotna svojstva te njezina sposobnost toplinske izolacije pada, a da ne govorimo i o propadanju iste. Iz tog razloga Büsscher & Hoffmann nudi parne brane od bitumenskog elastomera s uloškom od aluminijske folije i staklenog flisa iz serije ALUPLAN proizvoda: Aluplan AL E FR KSK, Aluplan AL E 15 KSK, Aluplan AL E 30 KSK, Aluplan AL E 40 KSK, Aluplan RADON ALGV E 40/50 K/D, Aluplan ALGV E 40 PLUS, Alutekt ALGV 45.

Oznaka KLK (Kaltselbstklebebahn) označava karakteristiku bitumenskih traka koje su hladno samoljepive, čime ugradnja postaje znatno jednostavnija i brža. Inovativni sustav RELAX-PROTECT-SYSTEM omogućuje hladno samolijepljenje kao i dodatno varenje ruba trake zavarivanjem. Djelomično spajanje s podlogom ima za prednost da dva sloja izolacije, međusobno spojena, idealno kompenziraju napetosti uslijed djelovanja topline. Stoga se, promjene u dimenzijama izolacije, ne prenose direktno na ostale krovne slojeve. Hidroizolacijska traka se može ugraditi metodom samolijepljenja ili s dodatnim zavarivanjem, s dodatnim zavarivanjem uzdužnog šava (npr. ispod temperature ugradnje), a pozicioniranje samoljepivih zona sprječava toplinsko oštećenje termoizolacijskih slojeva.

Prednosti:
– Djelomično lijepljenje
– Trenutno brtvljenje, čak i prilikom naknadnog zavarivanja
– Nema prijenosa napetosti iz termoizolacijskih slojeva krova
– Dvostruka sigurnost šava (lijepljenje + varenje)
– Optimalna prionjivost i zavarljivost

I da se vratimo na početak priče, paropropusnost navedenih traka, kako na početku eksploatacije tako i nakon starenja ima otpor difuziji Sd > 1500 m, čime je zagarantirano svojstvo parne brane, odnosno sigurni ste da ste zaštitili Vašu toplinsku izolaciju.

Büsscher Hoffmann d.o.o.