NIKADA VIŠE PROBLEMA S DILATACIJOM PODOVA

Profilpas vam predlaže rješenje – Unisystem Plus, koje će vam pomoći oko problema dilatacije kod izvedbe plivajućih podova.

Tržište proizvoda za izradu plivajućih podova zasigurno je ovih posljednjih godina postalo jednom od najdinamičnijih stvarnosti u paleti načina polaganja i izrade podova. Usto, i dalje mu se smiješi svijetla budućnost, jer podaci o uspjehu njihove prodaje neprestano rastu.

Razlog uspjeha ove vrste podova, koji su se počeli prodavati i u segmentu izgradnje stambenih objekata, sigurno moramo potražiti u jednostavnosti polaganja ove vrste podova, kao i u njihovom laganom održavanju. Da bi se ova vrsta podova ispravno polagala, potrebno je prethodno predvidjeti smjerove kretanja odvodnih cijevi, koji će dopustiti dilataciju. Kao odgovor na ovako postavljeni zahtjev, koji je od primarnog značaja za ostvarenje nekoga posla izvedenog u skladu s pravilima struke, Profilpas je proučio i osmislio program aluminijskih profila nazvan Unisystem Plus, koji jamči pronalaženje ispravnijih tehničko – estetskih rješenja u svakoj situaciji pri polaganju.

RAZVITAK SUSTAVA UNISYSTEM PLUS

Sustavu Unisystem, nastalom prije dosta godina, kod kojega je rezultate postigla sinergija glavnih proizvođača i distributera laminatnih podova, danas se pridružuje i njegov dorađeniji razvojni oblik nazvan Unisystem Plus, nastao kao rezultat neprestanih istraživanja tvrtke Profilpas na ovom području finalizacije te želje proizvođača da svojim kupcima uvijek ponudi samo ono najbolje. Ovaj novi niz profila za plivajuće polaganje laminata i parketa zapravo je prijedlog koji tvrtka Alcrom Plus može ponuditi u 18 različitih ekskluzivnih ukrasnih izvedbi, vjernih reprodukcija boja i šara raznih vrsta drva. Ovo se ukrašavanje sastoji od prevlačenja aluminijskih profila specijalnim premazom otpornim na habanje, udarce, ultra- ljubičaste zrake te na osnovne proizvode namijenjene čišćenju podova.

Najveća prednost i snaga sistema Unisystem Plus zasigurno su njegova jednostavnost pri polaganju, stabilnost dimenzija te ograničena debljina gornjih ili ‘top’ profila. Inovativni sustav spajanja ‘klipsovima’ odlikuje se jednostavnošću i lakoćom kojom je moguće kasnije obaviti i eventualno potrebno uklanjanje.

Unisystem Plus je u stanju razriješiti svaku zamislivu situaciju pri polaganju, i to zahvaljujući jednom kompletnom programu koji osigurava završne i spojne profile te vanjske profile za podove debljine od  6,5 mm do 22,6 mm.

ASORTIMAN

U slučajevima u kojima je potrebno kompenzirati razliku u visini između podova u dvije prostorije, treba koristiti završni profil, dok spojni profili služe za izvedbu dilatacijskih spojeva pri polaganju plivajućih podova u područjima iznad utvrđenih dimenzija koje je odredio proizvođač samoga poda.

Za izvedbu vanjskih dilatacijskih spojeva mogu se koristiti dvije različite vrste profila; pritom se za uporabu na javnim mjestima može naročito preporučiti zaobljeni model. Proizvodi s oznakom S/ i P/1 koriste se za izvedbu vanjskih dilatacijskih spojeva, gdje se postavlja zahtjev za laganim održavanjem higijene.

Para- stupnjevani profili idealno su rješenje pri polaganju parketa i laminata na stubištima.

ZAOBLJENI ZAVRŠNI OBLICI

Jednostavno polaganje i potreba rezanja laminatnih podova dala je poticaj za izradu i osmišljavanje završnih dijelova između različitih podova pomoću zaobljenih oblika.

Kao odgovor na ovaj zahtjev Profilpas je osmislio kompletan program aluminijskih, mjedenih i čeličnih profila koji se mogu svinuti do stupnja koji može zadovoljiti najrazličitije potrebe i situacije što se javljaju prigodom polaganja. Pritom se naročito misli na proizvode nazvane  “Terminal Flex” te “Pronivel Flex”, jer oni dopuštaju dobivanje zavijenih završetaka, dok se u isto vrijeme prilagođavaju zahtjevima plivajućeg polaganja takvih podova. Svi profili iz asortimana “Proflex Line” mogu se lagano zaobliti i svinuti uporabom uređaja “Proflex Machine”, također proizvoda tvrtke Profilpas.

Profilpas s.p.a.