Neboder 125 Greenwich Street na Lower Manhattanu

Jednu od najviših zgrada na Lower Manhattanu, staklom oprema PRESS GLASS.

PRESS GLASS, specijalizirana tvornica za obradu stakla u graditeljstvu, započela je s proizvodnjom i opskrbom 13 milijuna četvornih metara fasadnih staklenih jedinica za potrebe izgradnje novog nebodera 125 Greenwich Street, smještenog na Lower Manhattanu, financijskoj četvrti New Yorka.

U skladu s ugovorom potpisanim u lipnju 2017. između PRESS GLASS i ALUPROF, tvrtke odgovorne za izgradnju staklenih fasada, isporukom će dostaviti oko 10.000.000 m2 ravnog IZO stakla i gotovo 3.000.000 m2 savijenog IZO stakla velikih dimenzija, visine preko 3,5m,  sa silikonskim brtvljenjem i kaljenim staklom.

125 Greenwich Street je novi 88-katni i 278 metara visoki neboder s arhitekturom svjetski poznatog dizajera Rafaela Viñolya. Ovaj neboder jedna je od najviših stambenih zgrada na Lower Manhattanu, a nalazi se u blizini One World Trade Cetra i Oculusa što mu dodatno pridaje na važnosti. Također treba uzeti u obzir I oblik zgrade uključujući, na primjer, zaobljene kutove fasada sa savijenim staklom.

125 Greenwich Street ima izloženi betonski stup koji se proteže kroz visinu zgrade i savijenu staklenu fasadu kako bi se poboljšao panoramski pogled na Hudson River, Kip Slobode, World Trade Center kompleks i New York City skyline. Neboder ima 273 cjeline koje se sastoje od studija do trosobnih stanova sa posebnom pozornosti posvećenoj detaljima zgrade.

Za sve informacije i prikaze zahvaljujemo Bizzi&Partners Development.

Više informacija o 125 Greenwich Street – http://www.125greenwich.com