NE PROPUSTITE: Hrvatski savjet za zelenu gradnju Vas poziva na stručna predavanja!

Hrvatski savjet za zelenu gradnju jedna je od najpoznatijih organizacija koja se bavi educiranjem stručne javnosti u području održivo izgrađenog okoliša. Kao nositelj programa stalnog stručnog usavršavanja pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine već dugi niz godina stojimo na raspolaganju investitorima, projektantima, inženjerima različitih struka, predstavnicima javnih i financijskih institucija te mnogim drugima, a sve u cilju izobrazbe svih dionika na tržištu u području održive gradnje. Više od 3.500 sudionika tijekom godine sudjeluje na velikom broj događanja koja organiziramo.

Pred nama su brojna stručna, korisna i zanimljiva događanja, a za početak ističemo sljedeće:

 1. GBC 2-dnevna online edukacija: Nova Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD), i 25. travanj 2024. – PRIJAVNICA

Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema 2-dnevnu online edukaciju pod nazivom: Nova Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD), koja će se održati 24. i 25. travnja 2024. godine u online formatu, preko Zoom platforme.

Edukacija će donijeti novosti iz područja zakonske regulative koje se odnose na: preinake koje donosi Direktiva kroz reviziju kao dio Paketa „Spremni za 55%“, troškovno optimalne razine minimalnih zahtjeva energetskih svojstava za zgrade i dijelove zgrada, uvođenje i značenje putovnica za obnovu, financiranje, potporne mjere i drugi instrumenti, uloga energetskih certifikata do 2025., kreiranje nacionalne baze podataka o energetskim svojstvima zgrada i ukupnim energetskim svojstvima nacionalnog fonda zgrada, uspostavljanje mjera za redovite preglede sustava grijanja, hlađenja i ventilacije nazivne snage veće od 70 kW, dekarbonizaciji fonda zgrada kao i brojne druge teme u području EU i nacionalne regulative.

Program će biti dostupan uskoro i vrednuje se u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja.

 1. GBC live konferencija: Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti, 15. svibanj 2024. – PRIJAVNICA / sudjelovanje besplatno

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s REGEA-om priprema konferenciju: Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti, koja će se održati 15. svibnja 2024. godine, hotelu Esplanade, u Zagrebu.

Konferencija će obuhvatiti sljedeće teme:

 • Plan energetske obnove u RH i provedba projekata energetske učinkovitosti
 • Uloga EIB-a u financiranju održivih projekata
 • Programi kreditiranja energetske obnove
 • Građevinski sektor – najveći potencijal za dekarbonizaciju i uštedu energije
 • Financiranje klimatski neutralnih i otpornih zgrada
 • Pregled održivih financija – EU Komisija, ESG, EU Taksonomija
 • Korištenje inicijative Novog europskog Bauhausa
 • Pametno ulaganje u održivu gradnju kroz dijalog stakeholdera
 • ESCO model za zgrade, „zeleni krediti“
 • Predstavljanje projekta SMAFIN
 • Nove tehnologije i tehnička rješenja za energetsku obnovu zgrada

Brojni uvaženi predstavnici nacionalnih institucija sudjelovat će u ulozi predavača, a glavni govornik konferencije je: Ursula Hartenberger, ispred Climate Positive Europe Alliance (CPEA) sa temom: Overview of Sustainable Finance – EU Commission, ESG, EU Taxonomy.

Program će biti dostupan uskoro, a vrednuje se s 5 sati u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

 1. SAVE THE DATE – SREDIŠNJA konferencija o održivoj gradnji, 21. studeni 2024.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira 7. SREDIŠNJU KONFERENCIJU O ODRŽIVOJ GRADNJI koja će se održati u 21. studenog 2024. godine, u Zagrebu.

Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koje se bavi održivom gradnjom, zelenom ekonomijom, energijom i urbanizmom.

Konferencija je namijenjena projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnim dužnosnicima i predstavnicima nadležnih ministarstava, vlasnicima nekretnina, developerima, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Radi se o prepoznatljivom i tradicionalno najvećem godišnjem okupljanju stručnjaka iz područja održive gradnje u cijeloj RH.

U proteklih 6 godina na konferenciji sudjelovalo je više od 5.500 sudionika, održano je preko 250 stručnih prezentacija, a sveukupno je predavalo više od 300 stručnjaka na različitim panelima.

Program se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Pozivamo Vas da se pridružite GBC stručnim događanjima te da pratite GBC web stranicu za više informacija: www.gbccroatia.org