Napreduju radovi na uređenju kuće Brlić

Nastavljaju se radovi na projektu „Interpretacijski centar Ivana Brlić-Mažuranić“ po čijem će se završetku u potpunosti rekonstruirati prostor kuće u kojoj je nekada živjela Ivana Brlić-Mažuranić i time će Slavonski Brod upotpuniti sliku „Ivaninog grada“ i konačno dobiti jedinstveni prostor posvećen velikoj spisateljici.

Na mjestu glavnog gradskog Trga, gdje se i pozicionirala spomenuta kuća, trenutno se odvijaju infrastrukturni radovi interijera Kuće Brlić. Do sada su se u Kući Brlić izveli radovi rušenja i demontaže, iskopa zemlje podruma, ožbukani su zidovi, izrađena je toplinska izolacija i međukatna konstrukcija potkrovlja. Estrih je izrađen na prvom katu, a u tijeku je i razvod elektro instalacija te instalacija vodovoda, kanalizacije, grijanja i hlađenja.

­­­­­­­­­­­­Nakon infrastrukturnih radova, unutrašnjost objekta opremit će se multimedijalnom i informatičkom opremom, hologramskim projekcijama, restauriranim namještajem te ostalim interijerom. Isto tako, u sklopu projekta izradile su se brončane umjetničke skulpture likova iz bajki Ivane Brlić-Mažuranić – „Šegrt Hlapić“ i „Relja sa zmajem“.

Spomenuti projekt ukupne je vrijednosti 17,4 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

www.slavonski-brod.hr