Napredna generacija kondenzacijskih sustava za kompletno toplinsko upravljanje

Kondenzacijski sustav putem procesa izgaranja prirodni plin pretvara u korisnu toplinu. Pritom kotao/bojler radi samo s temperaturom koja je potrebna za pokrivanje trenutne potrebe za toplinom čime se gubici svode ma minimum.
Dok se kod klasičnih kotlova/bojlera mora izbjegavati kondenzacija dimnih plinova, a time i vlaženje ogrjevnih površina ložišta i izmjenjivača, kod kondenzacijske tehnike je izričito poželjna kako bi se latentna (skrivena) toplinska energija u vodenoj pari dimnih plinova dodatno iskoristila i predala sistemu grijanja kao dodatak. Upravo je ta toplina ona razlika u iskoristivosti između klasičnih i kondenzacijskih sistema. Dok je kod klasičnih iskoristivost oko 93%, u kondenzacijskim sustavima su te vrijednosti oko 109%.

Prilikom izgaranja, vodik sadržan u plinu veže se s kisikom iz zraka stvarajući vodenu paru. Ova vodena para sadrži toplinsku energiju, koja se kod konvencionalnih sustava grijanja gubi jer vodena para odlazi kroz dimnjak. Nasuprot tome, kondenzacijski uređaji ovu energiju koriste: još u uređaju pretvaraju vodenu paru u kondenzat, a pritom dobivenu toplinu odvode u krug grijanja. To se postiže pomoću energetski učinkovitog izmjenjivača topline kondenzacijskog uređaja. Preduvjet instalacije je dimnjak otporan na vlagu ili poseban dimovodni pribor.

Zašto odabrati Aristonove kondenzacijske zidne bojlere?

Svi Aristonovi bojleri dizajnirani su na temelju odgovornosti za okoliš. Aristonova tehnologija optimizira djelovanje zidnih bojlera radi što većeg smanjenja energetske potrošnje i emisija, do 35% u odnosu na račun za struju. Kvaliteta je zajamčena. Svi Aristonovi zidni bojleri ispituju se tijekom proizvodnje i prije plasiranja na tržište, a većina bojlera se ispituje i tijekom barem dvije zimske sezone u domovima kako bi se ispitala izvedba u realnim uvjetima.

Svi Aristonovi proizvodi dizajnirani su za dugotrajni rad bez opterećenja. Pomoću ispitivanja „ubrzanog životnog vijeka“ Ariston simulira godine životnog vijeka zidnog bojlera tako što ga ispituje u laboratoriju pri maksimalnom radu, čime se jamči jednaka izvedba tijekom vremena.

SUSTAV PER4MANCE

ČETIRI TEHNOLOGIJE ZA EKSKLUZIVNU IZVEDBU

XTRATECH IZMJENJIVAČ TOPLINE predstavlja srž kondenzacijske tehnologije ONE koja jamči pouzdanu djelotvornost izvedbe tijekom vremena. Veće cijevi omogućavaju bolji protok vode koji poboljšava izvedbu grijanja. Nakon godina korištenja, izvedba je djelotvorna kao prvog dana.

MAKSIMALNA EFIKASNOST: A+ ENERGETSKI RAZRED. Konstantna učinkovitost na grijanju, napredna kontrola i sigurnost u svim uvjetima zahvaljujući inovativnom Ignition sustavu. ONE kondenzacijska tehnologija i termoregulacijska oprema poboljšavaju efikasnost i karakteristike sve do A+ energetskog razreda.

TRAJNA POVEZANOST S MREŽOM ARISTON NET. Nova generacija povezivosti za jednostavno postavljanje, upravljanje i kontrolu sustava. Sjajna ušteda godišnje energije i uvijek dostupna tehnička podrška.

POTPUNA KONTROLA, POTPUNI KOMFOR. Jedinstvena kombinacija inovativnih i pametnih funkcija za brzu i stabilnu temperaturu grijanja i jednostavnu prilagodbu, kako bi se zadovoljila svaka vaša potreba.

Ukoliko se odlučite na zamjenu postojećeg konvencionalnog plinskog aparata s kondenzacijskim, nužno je zatražiti mišljenje stručnjaka o dostatnosti ogrjevnih tijela u objektu. Naime kako su kondenzacijski uređaji u pravilu predviđeni (odnosno daju najbolje rezultate uštede) pri radu s niskim temperaturama, može se dogoditi da ogrjevna tijela (radijatori) u postojećem objektu neće biti dovoljna kako bi se zagrijala prostorija s nisko temperaturnim režimom rada. U tom slučaju će stručnjak vjerojatno predložiti „pojačanje“ ogrjevnih tijela.

Nova termoregulacija koja vam omogućava komfor

Ariston u ponudi ima nekoliko modela termostata. CUBE S NET je novi termostat koji uključuje povezivost s mrežom Ariston NET. Veliki zaslon i sučelje osjetljivo na dodir. Jednostavno se instalira i napaja izravno putem sabirnice. Automatski prikuplja podatke o vanjskoj temperaturi i poboljšava komfor u kućanstvu, kako ljeti tako i zimi. CUBE je ambijentalni termostat za upravljanje više zona. malen, jednostavan za upotrebu i kompatibilan s Aristonovim bojlerima, toplinskim pumpama i hibridnim sustavima. Ne trebaju mu baterije jer se napaja izravno iz sabirnice.

Model SENSYS je mnogo više od termostata. Putem jednostavnog korištenja jednog uređaja imate potpunu kontrolu vašeg sustava. Zahvaljujući velikom osvijetljenom zaslonu pred vama je intuitivna navigacija i jednostavno čitanje. Na raspoalaganju vam dalje slijedi: potpuna kontrola svih dijelova sustava putem komunikacijskog protokola Bus bridgeNet; programiranje i postavljanje grijanja i sanitarnih funkcija; prikaz pohranjene solarne energije u kWh; prikaz CO2 u kg ušteđenog putem obnovljivih izvora; regulacija dnevne i noćne ambijentalne temperature.

Genius Premium Evo FS/SOLAR FS

Kondenzacijski bojler sa stratifikacijskim spremnikom za povezivanje sa solarnim sustavom s prisilnom cirkulacijom.
Pomoću kondenzacijske tehnologije Genius Premium Evo FS/Solar pomaže vam da uštedite 35% energije na računu za plin. Također jamči još veću uštedu energije zahvaljujući integriranom spremniku koji je opremljen zavojnicom za spajanje sa solarnim sustavom, pri čemu se omogućuje iskorištavanje solarne energije. Daljnja još veća energetska ušteda zahvaljujući modulacijskoj pumpi koja omogućuje uštedu od 30% u potrošnji el. energije.

Genius Premium Evo Solar FS sastavljen je od najboljih mogućih materijala: nehrđajući čelik koristi se za primarni izmjenjivač topline i izmjenjivač sanitarne vode. Jamči visoku razinu pouzdnosti i vrlo dug životni ciklus. U pogledu komfora, uz AUTO funkciju onemogućuje temperaturne udare pružajući konstantnu temperaturu za maksimalni toplinski komfor. Funkcija Comfort trenutno pruža toplu vodu za 30˙C nakon prvog puštanja te smanjuje vrijeme čekanja. Dostupna je vrlo velika količina tople vode zahvaljujući stratificiranom spremniku od 105 i 180 l.

Ariston Thermo Croatia d.o.o.