NAJAVA! – Dani gospodarenja vodama – napredak kroz znanost

Nastavno na uspješni prošlogodišnji skup drago nam je pozvati Vas na 2. stručno-znanstveni skup „Dani gospodarenja vodama 2013“ pod naslovom „Napredak kroz znanost“ koji će se održati 25.-26. rujna, 2013. godine u hotelu International, Zagreb.

Skup zajednički organiziraju Zavod za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske vode, Hrvatsko društvo za odvodnju i navodnjavanje (HDON) i Hrvatsko hidrološko društvo (HHD).

obavijest vTeme na skupu uključuju kopnene površinske i podzemne vode, sustave za navodnjavanje, nove pravilnike i propise iz vodnog gospodarstva te pomorsku hidrotehniku. Ove godine Hrvatsko društvo za odvodnju i navodnjavanje ponosno slavi 50 godina rada, koje će se na skupu obilježiti prigodnim izlaganjima. Voda i vodno gospodarstvo predstavljaju jedan od osnovnih elemenata razvoja ljudskih djelatnosti na nekom području. Nove spoznaje o postojećim kopnenim vodnim resursima Hrvatske te o Jadranskom moru predstavljaju osnovu za društveni i ekonomski napredak naše regije.

Napredak Hrvatske, kao nove članice Europske unije, je zapravo u direktnoj vezi s implementacijom suvremenih programa gospodarenja vodama. Naglasak ovogodišnjeg skupa je na prikazu novih sustavnih analiza u hidrotehnici, na prikazu novih pravilnika i smjernica razvoja voda u Hrvatskoj te na uočavanju dosadašnjih iskustava u zemljama članica kod primjene novih smjernica na svojim područjima.

Zbog toga su organizirana korisna i aktualna predavanja stručnjaka iz Hrvatske i Europe gdje će se prikazati suvremena analiza i programi upravljanja vodnim resursima i održivog razvoja. Uvjereni smo da će ovaj skup biti od velike koristi učesnicima u vodnom gospodarstvu i ostalim društvenim zajednicama, i da će kroz proširenje postojećih i usvajanje novih znanja omogućiti snažniji razvoj Hrvatske unutar nove unije.

Više na http://dgv.grad.unizg.hr/