Najava – 6. Dani pasivne kuće

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 8. – 10. studenog ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

13-10-07-najava-dani-pasivne-kuce-01-300Ulaskom RH u EU sve je veća uloga lokalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i posljedičnog smanjenja emisija pa ove godine posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost.

13-10-07-najava-dani-pasivne-kuce-00-200Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća. Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već četvrtu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS, BISTEC, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

13-10-07-najava-dani-pasivne-kuce-02-300Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU. Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje. Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.  Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

13-10-07-najava-dani-pasivne-kuce-03-300Očekujemo Vas na 6. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.

Predsjednik Organizacijskog odbora
Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.

Kontakt: miscevic@arhitekt.hr
tel./fax: (01) 4639394