LG ARTCOOL

Dizajnerska poslastica s ugrađenim WI-FI modulom

Zvijezda nove linije klima-uređaja koji u Hrvatsku stižu iz LG Electronicsa je LG ARTCOOL, opremljen nizom pametnih značajki. Tako utjelovljuje suvremen dizajn, iznimnu snagu i odlične performanse dok funkcionira kao središnji dio elegantnog, suvremenog dnevnog boravka. Elegantni tamni izgled klima-uređaja LG ARTCOOL, s crnim ogledalom i tankim okvirom sprijeda, fascinira sofisticiranošću i luksuzom, nadopunjujući svaki interijer. No, osim estetskih prednosti, tu su i napredne funkcije koje osiguravaju uštedu energije, brže hlađenje, gotovo nečujan rad, eliminiranje neugodnih mirisa te upravljanje temperaturom u domu bilo kad tijekom dana putem pametnog telefona.

Uz SMART Inverter Compressor™, LG ARTCOOL troši 70% manje električne energije i omogućava 40% brže hlađenje od klima-uređaja koji ne rade na principu inverterskog kompresora. Kompresor radi gotovo nečujno što korisnicima omogućava odmor i opuštanje bez ometanja i zujanja klima-uređaja, a trajnost i pouzdanost ovog kompresora potvrđuje 10-godišnje jamstvo. Uređaj je opremljen i značajkom aktivne energetske kontrole koja podešava maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštedu energije tako što korisnicima nudi odabir odgovarajuće razine potrošnje energije i kapaciteta hlađenja.

k58-lg-2Pomoću značajke 4-smjernog strujanja zraka, zrak iz klima-uređaja izlazi iz četiri smjera te tako dolazi do ravnomjernog hlađenja, a kako zrak dopire do svakog kuta i pukotine, i do stvaranja ravnomjerne temperature u cijeloj prostoriji. LG-ev klima-uređaj ARTCOOL uključuje i značajku ionizatora koji oslobađa do tri milijuna iona koji se vežu za štetne čestice kako bi ih učinkovito sterilizirali i istovremeno neutralizirali mirise.

Zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, klima-uređajem se može upravljati putem aplikacije SmartThinQ® s bilo koje lokacije, primjerice isključiti ga nakon izlaska iz doma. Također, članovi obitelji mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti vlastite preferirane temperaturne uvjete. Tu je i funkcija pametne dijagnostike za jednostavno i brzo rješavanje širokog raspona tehničkih problema putem pametnog telefona.

LG ARTCOOL će se uskoro moći nabaviti u svim većim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.999 kn[1], a osim ovog modela, na naše tržište stižu i drugi članovi nove linije klima-uređaja – Deluxe i Sirius koji također imaju ugrađeni Wi-Fi modul za upravljanje putem aplikacije SmartThinQ®. Osim njih, na tržištu je i dalje dostupan nagrađivani LG ARTCOOL Stylist Inverter V jedinstvenog kvadratnog oblika s ugrađenim LED osvjetljenjem u obliku prstena, objasnili su u LG-u.

LG d.o.o.