Lansiran prvi prozor za ravni krov sa zakrivljenim staklom

Prozor za Vaš krov

VELUX krovni prozor sa zakrivljenim staklom elegantnog dizajna sada dostupan za osviještene arhitekte i graditelje koji prepoznaju kvalitetu i vrhunski dizajn.

VELUX grupa, svjetski lider u krovnim prozorima, proizvela je atraktivno i inovativno rješenje za ravni krov.
Ovaj prekrasni novi minimalistički stakleni prozor za ravne krovove izvrstan je izbor za vlasnike kuća koji obnavljaju svoj ravni krov i žele više od štita od hladnoće i kiše. To je prvi prozor za ravni krov na svijetu sa zakrivljenom staklom od ruba do ruba okvira. Inovativni, zakrivljeni dizajn dozvoljava da se kapljice kiše lako raspršuju, omogućujući ugradnju na krovovima nagiba od 0 stupnjeva, uz beskonačni dotok dnevnog svjetla i svježeg zraka.
Po prvi put, krivulja prozora glatko prati strukturu i estetiku ravnog krova, dajući krovu suvremeni izgled i skladan dojam.

k58-velux-2“S ovim zakrivljenim staklenim krovnim prozorima, ponovno smo otkrili kategoriju prozora za ravni krov, koji prekrasno izgleda gdje god da je postavljen. Ovaj dragulj na krovu kombinira elegantan dizajn s nenadmašnom kvalitetom i funkcionalnošću”, kaže voditeljica marketinga tvrtke VELUX Hrvatska d.o.o. , dr.sc. Jasna Jelinek, ing.arh.

Krov nagiba nula stupnjeva
Ovaj prozor je pogodan za potpuno ravne krovove. U prošlosti su krovovi bili lagano nagnuti da bi se mogli ugraditi stakleni krovni prozori ili se odvodnja oborinskih voda rješavala zakrivljenom plastičnim kupolom. VELUX prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom mogu se koristiti kod nagiba krova između 0 i 15 stupnjeva. Arhitekti tako dobivaju nove mogućnosti dizajna, a predstavljaju veliki korak naprijed u industriji građevinskih materijala.
Kaljeno staklo štiti krovni prozor od mehaničkih oštećenja od npr. tuče ili ledene kiše, što ga čini trajnom nadogradnjom za sve vrste krovova.

k58-velux-3Otvoren pogled na nebo
VELUX krovni prozor sa zakrivljenim staklom omogućuje vlasnicima kuća uživanje u svim njegovim prednostima: širok pogled na nebo i pristup svježem zraku i dnevnom svjetlu. Ukratko, osjećaj povezanosti s prirodom.
Za razliku od fasadnih prozora, koji samo osvjetljavaju rubove prostorije, prozori za ravni krov mogu se postaviti direktno iznad vašeg omiljenog dijela prostorije – nudeći najvišu razinu dnevne svjetlosti za rad, odmor, kuhanje ili igru.

Za dodatne tehničke informacije i detalje, zatražite besplatnu novu brošuru o VELUX sustavima za ravne krovove na email hr-prodaja@velux.com

VELUX Hrvatska d.o.o.