Knauf Pocket Kit – sustav za klizna vrata


Put do većeg stambenog prostora

Stručne procjene iskazuju značajnu brojku od gotovo 8% neiskorištenog prostora u prosječnom domaćinstvu koje se može osloboditi primjenom kliznih vrata, što iznosi gotovo  8 m² dodatnog prostora u stanu od 100 m² !

k52-Knauf-01-200.jpg

Arhitektonsko rješenje za uske zidove

Moderni interijeri teže ka što racionalnijoj iskoristivosti prostora te je niz prednosti koje se mogu ostvariti primjenom kliznih vrata. Prvenstveno se  podiže vrijednost stambenog prostora na originalan i elegantan način s obzirom da se vrata uvlače u zid, štedeći prostor i omogućavajući upotrebu zida ispred kojeg su montirana. Površine i dekori vratnih krila odgovaraju tradicionalnim okretnim vratima, stoga harmonija s okolnim dijelovima namještaja ostaje sačuvana.
Primjena sustava za klizna vrata Pocket Kit u kombinaciji s Knauf pregradnim zidovima nudi jednako lijepo i praktično rješenje za stambeni ili uredski prostor osiguravajući nesmetano klizanje vrata u zid: ugradbeni pribor se ne vidi i nestaje u zidnom međuprostoru.
Poznato je da u izradi tlocrta s Knauf zidovima s metalnom potkonstrukcijom ne postoje granice. Moguća je i ugradnja na estrihu ili sirovom podu (s naknadnim oblaganjem nakon ugradnje na estrihu).
Klizna vrata se u bilo koje vrijeme mogu naknadno ugraditi – kod montaže Knauf pregradnih zidova – bez većih dodatnih građevinskih zahvata, kao alternativa koja stvara dodatan prostor, idealna za novogradnju ili sanaciju.

Za svaku situaciju
Jednostavnost i učinkovitost Knauf Pocket Kit – sustava za klizna vrata u dvije tipične situacije: U dnevnoj sobi i kupaonici, gdje je potreba za prostorom najveća.
– Omogućuje dodatni skladišni prostor
– Za sve veličine vrata
– Jednostavna montaža
–  Moguća ugradnja svih standardnih vrata i okvira
– Izgradnja bez zapreka

Promjenjive širine i visine otvorak52-Knauf-03-300.jpg
Sustav za klizna vrata Knauf Pocket Kit za pregradne zidove dostupan je za širine vratnih krila od 610 do 985 mm u standardnom području i za posebne veličine u širini do 1800 mm, i visini do 2700 mm, pritom težina vratnog krila ne smije prelaziti 120 kg. Povezivanjem dvaju setova za izradu se klizna vrata mogu izvesti dvokrilno. Konstrukcija je prikladna za sva normirana klizna vratna krila i za cijela staklena vrata.

Knauf Sustav
Knauf sustav za klizna vrata Pocket Kit zamišljen je specijalno za ugradnju u zidove s metalnom potkonstrukcijom te za sljedeće debljine zidova:
– 100 mm (CW 75 + obloga 1×12,5 mm)
– 125 mm (CW 75 + obloga 2×12,5 mm / CW 100 + obloga 1×12,5 mm)
– 150 mm (CW 100 + obloga 2×12,5 mm)
– Brza, jednostavna montaža

Nasuprot uobičajenim sustavima dodatno razvijeni Knauf sustav za klizna vrata omogućuje jednostavnu montažu za koju je dovoljna samo jedna osoba, što nudi dodatan argument za ugradnju lakih zidova u stambeni prostor. Nadalje, ugradbeni dijelovi su izrađeni od aluminija, nisu osjetljivi na prašinu i vlagu i ne moraju se posebno održavati. I kod “trajnog korištenja” osigurano je bešumno kretanje vratnog krila.

Knauf d.o.o.