Hrastov masiv – proizvod za 21. stoljeće

Proizvodi od drveta su ekološki čisti, i kao takvi, za čovjeka najprihvatljiviji. Masiv hrastovi gotovi podovi su nezamjenjiva podna obloga u interijerima zbog posebnog prirodnog ugođaja koji unose u prostor.

Drvo pruža jedinstven osjećaj topline doma kako u stambenim, tako i u poslovnim prostorima i osigurava neponovljivu atmosferu i komfor a ističu se jednostavnom i brzom ugradnjom bez dodatnih radnji. Masiv hrastovi podovi predstavljaju sve one vrijednosti koje nadilaze trendove. Ova vrsta drvenog poda najrasprostranjenija je i već stoljećima prisutna u uređenju domova.

k051-Bohor-00-200.gifElegantan u formi, raznovrstan u izražaju. Svakom prostoru daje dašak glamura, ali i osjećaj prisnosti i topline. Drvo je oduvijek bilo metafora za ugodan interijer, ali i simbol moderne ekološke svijesti. Ugradnja gotovih masivnih hrastovih podova dugoročna je investicija za više generacija koja zadržava svoju vrijednost tijekom vremena. Uzevši u obzir današnji ubrzani način života dodatna prednost ovih podova je što se polaganje vrši jednostavno i brzo.

Masiv drveni podovi sa seljačkih imanja znani kao seljački podovi nekada su se izrađivali ručno, na tradicionalan način: svaka je daska bila posebna i jedinstvena. Danas se takvi podovi mogu pronaći samo u starim očuvanim kućama. Međutim, moderna tehnologija omogućava obradu hrasta na način da tzv. seljački pod može biti dostupan svakome.

Suvremeni način obrade i tretiranja drva, omogućili su stvaranje novih drvenih podnih obloga, koje korigiraju njegova prirodna svojstva vezana uz trajnost, otpornost na vlagu, habanje i isušivanje. Drvene podne obloge nalaze svoje mjesto u svim stilovima uređenja, a način slaganja i odabir vrste drvne obloge često kreiraju konačan ugođaj interijera bez obzira na stilsku odrednicu namještaja koji se nalazi u prostoru.

U novije vrijeme vrlo je moderno masivne hrastove podove dodatno postariti, tzv. metodom četkanja, kada se specijalnim čeličnim četkama iščešljava površinska struktura i na taj način dobiva hrapavi izgled. Četkani podovi izrađeni od hrastova drveta imaju izgled starih podova. Masivni hrastov pod dobiva na ljepoti tijekom vremena. Na taj način govori svoju priču i ima svoju povijest. Ovi podovi zrače duhom i izgledom starog, vječnog poda. Daju jedinstven osjećaj za vrhunsku kvalitetu, podu se daje stari izgled u skladu s vašim željama.

DI Bohor d.o.o.