Sika Croatia d.o.o. – u programu novi brendovi

Od početka 2015. godine Sika Croatia d.o.o. u svom programu nudi i nove brendove Schönox i Synteko

Schönox je njemački proizvođač kvalitet­nih profesionalnih proizvoda za polaganje keramičkih pločica i elastičnih podnih obloga u izgradnji i renoviranju. Schönox nudi podršku svim profesionalnim podopolagačima, dekoraterima interijera, soboslikarima itd. Proizvodni program Schönox-a čine ljepila za keramičke pločice i elastične podne obloge, mase za fugiranje keramike, mase za izravna­vanje podova, estrisi, temeljni premazi i hidroizolacijski proizvodi.

Schönox proizvodi distribuiraju se u više od 20 europskih zemalja i u Sjevernoj Americi. Oko 340 zaposlenih radi u tvornici u Rosendahlu s kapacitetom proizvodnje 200.000 tona godišnje. Sika Croatia će proširiti svoj program s linijom Schönox temeljnih premaza, masama za niveliranje i reparaturnim mortovima, te ljepilima za elastične obloge. U programu temeljnih premaza zastu­pljeni su proizvodi za sve vrste podloga i zahtjeve od visoko upojnih do neupojnih, za unutarnju i vanjsku primjenu, na bazi akrila ili epoksida.
U grupi masa za niveliranje nudimo proizvode za zahtjevnije tankoslojno izravnavanje, praktički od 0 mm naviše, do debeloslojnih masa i estriha. Za brze popravke i kratke rokove pri ugradnji postoje i brzosušive mase, reparaturni mortovi i gotovi brzosušivi estrisi koji omogućavaju ugradnju sljedećih obloga ili slojeva u što kraćem vremenskom periodu. Kod nestabilnih podloga ili kod povećanih zahtjeva postoje gotove mase visokih performansi ojačane staklenim vlaknima. Mase za niveliranje su na bazi cementa ili gipsa, visoke površinske čvrstoće.
U programu ljepila zastupljena su ljepila za sve tipove završnih elastičnih podnih obloga kao PVC, vinil, linoleum, guma, pluto, tepih i sl. kao i za provodljive podne obloge.
Schönox je razvio i unikatno rješenje za postavljanje dizajnerskih podnih obloga Schönox iFLOOR. Prednosti ovog sistema su rad u us­pravnom položaju, vrlo niska potrošnja, otvoreno radno vrijeme od 2 sata i praktički odmah spremno za korištenje po postavi, bez naknadnog sušenja. U paketu proizvoda je kompletan materijal potreban za ugradnju: od alata, te­meljnog premaza i ljepila. To je i najpro­davanije ljepilo koje se nanosi valjkom. Ugrađeno je više od 1.000.000 m2.
Svi materijali ispunjavaju stroge zahtjeve za vrlo niskim sadržajem VOC (hlapljive organske tvari) prema međunarodnoj klasifikaciji EMICODE.

k50-sika-01-300.jpgDrugi Sika brand SYNTEKO je švedski proizvođač lakova, ulja i sredstava za održavanje parketa sa 70 godina tradicije i iskustva. Synteko nudi podršku profesionalcima koji se bave završnom obradom drvenih podnih obloga (obrada, premazivanje, čišćenje i održavanje). Synteko je orijentiran na izvođače kojima trebaju visokokvalitetni proiz­vodi za završnu obradu drva koji se lako ugrađuju, imaju dobru trajnost, prirodan izgled drvenog poda i stabilnu kvalitetu. Veliki preokret dogodio se 1970. godine kada je Synteko predstavio među prvima novu modificiranu verziju lakova na bazi vode. Od tada su ti proizvodi prisutni i na hrvatskom tržištu.
Lakiranje drvenog poda nije serijska proizvodnja. Svaki pod je jedinstven, kada se promatra izgled, stanje, vrsta drveta itd. Svako okruženje u kojem se pod nalazi je također jedinstveno u pogledu habanja, svakodnevnog korištenja, kemikalija i sl. Temperatura i vlažnost su drugi faktori koji utječu na svaki pod. Izbor proizvoda mora biti primjeren situaciji.

Synteko proizvodnja certificirana je u skladu s međunarodnom normom ISO 9001, standardom za upravljanje kvalitetom. Nadamo se da ćete pronaći nešto u našem Schönox i Synteko asortimanu i za Vaš objekt.

Sika Croatia d.o.o.