Seljački pod i parket kao djelo domaćih ruku

2013. i 2014. godine investiranje u proizvodnju 7 800 000,00 kn.

Drvoproizvod d.d. Jastrebarsko utemeljen je 1970. godine, a 1980. godine izgrađena je nova tvornica opremljena suvremenom tehnologijom. Tvornički kompleks lociran je u neposrednoj blizini autoputa i željezničke pruge Zagreb – Karlovac. Tradiciju dugu 45 godina stalno unaprjeđuje trenutno zaposlenih 126 djelatnika.

U proizvodnji masivnog parketa i seljačkih podova koristi se kvalitetno drvo hrasta, bukve i jasena koje je certificirano međunarodnim certifikatom „FSC“.  Moderna i suvremena tehnologija proizvodnje zadovoljava najzahtjevnije standarde svjetskog tržišta.
Kvaliteta proizvoda udovoljava najvišim standardima za koje posjedujemo: FSC certifikat, CE certifikat, certifikat Croatian Quality, Real Wood certifikat, DIBT certifikat (certifikat njemačkog instituta graditeljstva), a i član smo FEP-a.
Kvalitetu naših proizvoda potvrđuju mnogobrojna domaća i strana priznanja. Drvoproizvod  d.d. 90% svoje godišnje proizvodnje seljačkih podova i parketa izvozi na zahtjevna europska i svjetska tržišta kao što su  Italija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Japan…..
Veliku pažnju posvećujemo razvoju novih proizvoda, te svake godine investiramo u proizvodnju i nabavu strojeva kako bi kvalitetom zadovoljili zahtjevu tržišta.
Naše proizvode redovno predstavljamo na svjetskim sajmovima kao što smo ove godine već tradicionalno bili i na sajmu Domotex Hannover i Bau München u Njemačkoj.
U graditeljskim smo poslovima prisutni pružanjem kompletne usluge polaganja parketa. Zastupamo više stranih renomiranih tvrtki u proizvodima ljepila i lakova.
Stručnjaci Drvoproizvoda d.d. spremno će odgovoriti na svako Vaše pitanje u pogledu same postave te održavanja. Nastavno možete pronaći osnovne informacije vezane uz postavu parketa i seljačkog poda, a za detalje slobodno se obratite na naše brojeve telefona.

k49-drvoproizvod-01-300.jpgUgradnja parketa
– parket se ugrađuje na suhu podlogu čija vlaga ne smije prijeći 2,0 %,
– kod ugradnje parketa potrebno se posavjetovati sa prodavateljem ili izvođačem radova o vrsti primera, ljepila, lakova te drugih materijala potrebnih za ugradnju, zbog toga što razne vrste drva kao i botaničke vrste dimenzionalno reagiraju na određene uvjete,
– minimalni uvjeti za ugradnju parketa (lijepljenje, lakiranje) navedeni su u uputama za uporabu, proizvođača ljepila i lakova,
– prije polaganja parketa moraju biti gotovi svi ličilački radovi, a zidovi potpuno suhi,
– zaštitnu termofoliju skidati s parketa neposredno prije same postave,
– prije lakiranja parketa, a poslije lijepljenja, parket mora odstajati minimalno pet (5) dana.

Postavljanje seljačkog poda na betonsku podlogu
– kontrolu vlage podloge potrebno je provesti neposredno prije polaganja.
– vlaga u elementima seljačkog poda treba iznositi 9+/-2 %.
Za postavljanje na betonsku podlogu dozvoljena vlaga betona je max. 2 % mjerena električnim otporom.

Postavljanje seljačkog poda na podne ploče
Ugradnja na pripremljeni suhi estrih preko kojeg su posložene ploče (podne parootporne iverice s utorom i perom ili OSB ploče) u skladu s uputama proizvođača korištenih materijala. Takav način omogućava ugradnju u kratkom roku. Podovi se učvršćuju zabijanjem čavlića u  utor na peru pod kutom od 45°, a može se vršiti i montaža u kombinaciji s ljepilom, što je bolja varijanta (čavlić privuče i drži daščice dok ljepilo ne stegne).
Seljački pod se postavlja pažljivo, koristeći samo ljepila koje proizvođači ljepila preporučuju za postavljanje seljačkog poda. obavezno je pridržavanje njihovih uputa. Ljepilo se nanosi isključivo na naličje, mogući višak ljepila koji izađe na površinu potrebno je odmah očistiti krpom.
Postavljanje seljačkog poda mogu vršiti samo stručni i kvalificirani podopolagači.

Drvoproizvod d.d.