Novi brendovi u Sika ponudi

Od početka 2015. godine Sika Croatia d.o.o. u svom programu nudi i nove brendove kao npr. Schönox i Synteko.

Schönox je njemački proizvođač kvalitetnih profesionalnih proizvoda za polaganje keramičkih pločica i elastičnih podnih obloga u izgradnji i renoviranju. Schönox nudi  podršku svim profesionalnim podopolagačima, dekoraterima interijera, soboslikarima itd. Proizvodni program Schönox-a čine ljepila za keramičke pločice i elastične podne obloge, mase za fugiranje keramike, mase za izravnavanje podova, estrisi, temeljni premazi i hidroizolacijski proizvodi.

k49-sika-01-300.jpgSchönox proizvodi distribuiraju se u više od 20 europskih zemalja i u Sjevernoj Americi.
Oko 340 zaposlenih radi u tvornici u Rosendahlu s kapacitetom proizvodnje 200.000 tona godišnje.

Sika Croatia će proširiti svoj program s linijom Schönox temeljnih premaza, masama za niveliranje i reparaturnim mortovima, te ljepilima za elastične obloge.
U programu temeljnih premaza zastupljeni su proizvodi za sve vrste podloga i zahtjeve od visoko upojnih do neupojnih, za unutarnju i vanjsku primjenu, na bazi akrila ili epoksida.

U grupi masa za niveliranje nudimo proizvode za zahtjevnije tankoslojno izravnavanje praktički od 0 mm naviše, do debeloslojnih masa i estriha. Za brze popravke i kratke rokove pri ugradnji postoje i brzosušive mase, reparaturni mortovi i gotovi brzosušivi estrisi koji omogućavaju ugradnju sljedećih obloga ili slojeva u što kraćem vremenskom periodu. Kod nestabilnih podloga ili kod povećanih zahtjeva postoje gotove mase visokih performansi ojačane staklenim vlaknima.

k49-sika-02-300.jpgMase za niveliranje su na bazi cementa ili gipsa, visoke površinske čvrstoće.
U programu ljepila zastupljena su ljepila za sve tipove završnih elastičnih podnih obloga kao PVC, vinil, linoleum, guma, pluto, tepih i sl. kao i za provodljive podne obloge.
Schönox je razvio i unikatno rješenje za postavljanje dizajnerskih podnih obloga Schönox iFLOOR.

Prednosti ovog sistema su rad u uspravnom položaju, vrlo niska potrošnja, otvoreno radno vrijeme od 2 sata i praktički odmah spremno za korištenje po postavi, bez naknadnog sušenja. U paketu proizvoda je kompletan materijal potreban za ugradnju; od alata, temeljnog premaza i ljepila. To je i najprodavanije ljepilo koje se nanosi valjkom. Ugrađeno je više od 1.000.000 m2.

Svi materijali ispunjavaju stroge zahtjeve za vrlo niskim sadržajem VOC (hlapljive organske tvari) prema međunarodnoj klasifikaciji EMICODE.
Nadamo se da ćete pronaći nešto u našem Schönox asortimanu i za Vaš objekt.

Sika Croatia d.o.o.