Microtopping

Microtopping je mješavina polimera, pijeska, cementa i aditiva koji daje unikatni proizvod a može se aplicirati na podove i zidove što pruža kontinuirani dizajn. Debljina nanosa je samo 2-3 mm. Može se aplicirati preko postojećih podnih podloga kao što su keramičke pločice, mramor i dr., te na postojeće zidne obloge od gipsa, keramike i sl. Elegantnog je izgleda i  jednostavan za održavanje.

k48-dulex-1-300.jpgU samoj renovaciji, prostorije su obnovljene bez nereda, nečistoće i ostalih troškova koji donose tradicionalni radovi obnove.
U većini slučajeva može se aplicirati na sve vrste podloga (beton-estrih, gips, drvo, željezo) u interijerima i eksterijerima kao što su kupaonice, kuhinje, uredi, restorani, nogostupi, ugostiteljski i poslovni objekti, ulazi, itd. Izvodi se i na stepeništa
Iznimna prednost je kod renovacije gdje znatno smanjuje trošak i štedi vrijeme.
Microttoping se nanosi gletanjem i špahtlanjem  u više slojeva i završno se lakira u mat, polu-mat ili sjajnoj varijanti.
k48-dulex-2-300.jpgPod je otporan na abraziju , vrlo brzo se nanosi i jednostavan je za održavanje.
Microtopping ima izvanredna svojstva prianjanja i stoga s pravom pripremom površine prianja na gotovo sve čvrste podloge. Microtopping se proizvodi s hibridnim EVA co – polimerom koji daje fleksibilnost i prihvaća savijanje na postojećim podlogama. To omogućuje da se Microtopping koristi preko sloja drva koji je presvučen sa slojem epoxy-a.
Izgled gotovog poda može biti sa ili bez cloudy efekta, što znači da se mogu manje i više isticati potezi špahtle i gletera . To ovisi o sastavu materijala u kojem se koristi bijeli i sivi cement. Dodatne efekte možemo postići i dodatkom kiselina . Tada dobivamo acid stain izgled. Kiselina djeluje s cementom i tvori dodatni cloud efekat.
k48-dulex-3-300.jpgMicrotopping je i vodonepropustan što mu omogućuje primjenu u kupaonicama, kuhinjama te sličim prostorima. Za vanjske površine  koristi se grublji finish da se dobije potrebna protukliznost.
Tvrtka Dulex je službeni distributer materijala i certificirani izvođač. Povodom 25 godina postojanja, izgradili smo show room u kojem smo izložili uzorke Microtoppinga koje možete pregledati i naručiti.

Dulex d.o.o.