Potraga za parketom – završena u Novoselcu

Odabrati parket nije lako. Prvo treba uzeti u obzir namjenu i veličinu prostora (radi li se o sportskoj dvorani, dnevnoj sobi, auto salonu, uredu…), a zatim individualan ukus i preferencije kupca te naravno cijenu. U DIN-u imaju odgovor na sve zahtjeve.

k46-din-1-300Drvna industrija Novoselec već je više od 50 godina sinonim za pouzdan i vrhunski parket. Drveni podovi oduvijek su nezaobilazan dio u opremanju stambenih i poslovnih objekata, a zbog svojih brojnih prednosti parket ostaje dominantna vrsta podne obloge. Parket od punog drva pouzdan je, trajan i ekološki prihvatljiv proizvod.

Za koji prostor je parket namijenjen?…

Klasičan hrastov parket u debljini 21 mm jedan je od onih proizvoda koji nikada ne izlazi iz mode. Lijep, dugotrajan i pouzdan pod koji je i dalje omiljeno rješenje kod unutarnjeg uređenja. Budući je proizveden stručno uz strogu kontrolu kvalitete, zadržava svoja svojstva i uporabnu vrijednost preko 50 godina pa je prikladan za prostore privatne i javne namjene. Njegova tanja inačica je parket debljine 14 mm koji bolje propušta toplinsku energiju ukoliko se nalazi na podnom grijanju, njime se lakše izravnavaju razine prostorija,  jeftiniji je, a ima sve kvalitativne odlike parketa uobičajene debljine uključujući i mogućnost višekratnog brušenja. Već nekoliko godina apsolutni hit u uređenju prostorija su parketne daske. Dugi i široki drveni elementi stvaraju dojam tradicionalnih obiteljskih kuća, a do izražaja najbolje dolaze u prostorijama veće površine. Ne smijemo izostaviti ni industrijski tzv. kant parket koji je zbog debljine 23-24 mm i načina slaganja lamelica izuzetno čvrst i estetski zanimljiv pod.

…a koja mu je cijena?

k46-din-2-300Cijena parketa ovisi o njegovoj dimenziji (manji parket ima nižu cijenu) i klasi. Klasu parketa određuju prirodne karakteristike drveta pa su kriteriji za klasiranje ujednačenost boje, izraženost godova, kvržice, bjeljika i drugo. S obzirom da je sav parket tehnički izvrstan, pri odabiru klase važnu ulogu igra ukus kupca.

Ovdje treba spomenuti da DIN proizvodi i lamel (mozaik) parket  koji je najpovoljnija podna obloga od masivnog drveta. Pravilnim održavanjem ovakav pod može potrajati nekoliko desetaka godina, obzirom da se lamelice debljine 8 mm mogu višekratno brusiti. Drvo uz brojne mehaničke, fizičko-kemijske, akustične, termičke, funkcionalne te estetske prednosti daleko nadilazi svojstva zamjenskih proizvoda koji samo izgledom nalikuju drvetu.

Drvo je super… ali se može i oplemeniti

Radi proširenja ponude proizvođač parketa ponekad iskorači iz postojećih okvira te promijeni klasičan proizvod  bez narušavanja kvalitete parketa.
Prema željama kupaca u DIN-u se parket velikih dimenzija, spomenute parketne daske, mogu završno tretirati uljem te tako dodati vrijednost ovom ekskluzivnom proizvodu.
Uz to, u asortimanu DIN-a nalazi se i pareni hrastov parket koji zbog specifičnog tretmana dobije prirodni tamniji pigment pa je krajnji rezultat parket neobično lijepog izgleda.

k46-din-3-300

DIN Novoselec d.o.o.