Thermotec-Izolacija kojom rješavate sve probleme

Thermotec je materijal koji se pojavio još 1990. godine te je u svojoj prvotnoj namjeni korišten kao izravnavajući sloj ispod toplinske i zvučne izolacije. No njegovi su autori pred sebe postavili zadatak, i marljivo radili na poboljšanjima karakteristika. Danas Vam podastiru materijal kojeg u isto vrijeme možete koristiti i kao vrhunsku toplinsku i zvučnu izolaciju.

Riječ je o sipkom materijalu, kombinaciji granula od polistirola te Thermotec® vezivnog sredstva. Miješanjem tih komponenti u stroju za glazuru dobijemo “kašastu” smjesu koju postavljamo na podove. Nakon sušenja, gotova smjesa ima svojstvo toplinske izolacije, zaštite od buke i elastičnosti koja varira ovisno o količini vezivnog sredstva, tako da se s obzirom na njezinu količinu nudi nekoliko tipova thermoteca (T 90R, WD 100R, WD 130R, WD 170R).

k44-hdgradnja-1-200Thermotec ima dvije vrlo bitne prednosti u odnosu na postavljanje stiropora ispod glazure (estriha).
Na nosivoj betonskoj podlozi, manje-više u svim prostorima polažu se određene cijevi i kablovi te polaganjem stiropora na tim mjestima je potrebno izrezivati ploče stiropora čime se znatno umanjuju njegove termoizolacijske karakteristike. Nadalje, podaci vrijednosti toplinske vodljivosti za stiropor iskazani su za jednu ploču stiropora a treba imati na umu da se stiropor postavlja na način da se slaže ploča do ploče te da postoje određeni gubici na tim spojevima. Za razliku od navedenog, thermotec je homogena ploča koja ima istu vrijednost toplinske vodljivosti u svakom presjeku, a isto tako se “obavija” oko instalacija koje se nalaze postavljene na podu.

k44-hdgradnja-2-200Druga bitna prednost thermoteca dolazi posebno do izražaja ukoliko postavljate podno grijanje a sastoji se u činjenici da se betonske podloge gotovo bez izuzetaka ne nalaze u idealno ravnotežnom položaju. Naime, glazure koje se postavljaju između ostalog služe kako bi “popeglale” postojeće nepravilnosti i izvršile pripremu za postavljanje završne podne obloge (keramika, parket, laminat, …). Ukoliko podno grijanje postavljate na stiropor a na betonskoj podlozi imate odstupanje po visini od 1, 2 ili više cm, tada se ta odstupanja od površine betonske podloge prenose i na položene cijevi za podno grijanje te nakon polaganja estriha, na pojedinim mjestima imate debljinu estriha do cijevi za podno grijanje u skladu s preporukom proizvođača podnog grijanja, a negdje možda i dvostruko veću. Thermotecom umjesto stiropora, vršite poravnavanje neravnina prije polaganja podnog grijanja te dobijate idealnu ravnost po cijeloj površini poda.

Nadalje, thermotec koristimo i kao ispunu raznih šupljina, bolti, svodova, poravnavanje neravnina. Debljina polaganja može biti od 2 do 100 cm u jednom sloju a da pri tom ne opterećujemo pretjerano konstrukciju zahvaljujući maloj specifičnoj težini materijala.

HD gradnja d.o.o.