Caparolova linija lazura-Capadur

Mogućnosti oblikovanja izgleda drveta lazurama, danas sežu od klasičnih prirodnih tonova drva, preko iznimno jarkih tonova, do lazura sa srebrno sjajnim odsjajem nastalih iz lijepih sivih tonova. Lazure su obojano-prozirni premazni materijali koji dekorativno ističu strukturu drveta. Pritom bi prirodni izgled drveta trebao uvijek biti prepoznatljiv.

k42-caparol-00-200Pored oblikovanja, od velikog značaja je i zaštita drveta. Lazurni sustav mora dakle drvenu površinu štititi i od UV zračenja, vlage i taloženja gljivica. Caparol već od 60-tih godina razvija i proizvodi u Austriji i Njemačkoj lazure za profesionalni sektor, između ostalog i za poznate proizvođače gotovih montažnih kuća. Sve Caparol lazure pouzdano štite drvo od utjecaja atmosferilija i mikrobioloških taloga. Sa Caparolovom linijom lazura – Capadur, dobiti ćete dugotrajno zaštićeno i fascinantno lijepo drvo!

k42-caparol-03-400Drvu je potrebna njega – ali u kojem vremenskom periodu? Uz pomoć novorazvijenog Capadur Holz-Chronographa izvođači mogu kroz odabir 5 parametara odrediti interval održavanja premazanih drvenih fasada na objektu, dok ga arhitekti koriste u fazi planiranja kako bi, uzimajući u obzir specifične parametre za pojedinu građevinu, automatski osigurali dulje trajanje intervala obnavljanja drvenih površina.

Od sada i Vi možete jednostavno uz pomoć ovog pametnog instrumenta odrediti pravilan interval održavanja vaše drvene građe. Capadur Holz-Chronograph dostupan je kao mobilna aplikacija za iPhone, iPad i Android uređaje, ali i kao web aplikacija. Više detalja potražite na www.caparol.hr

Caparol d.o.o.