Dugi laminati Kaindl (Langdielen)

Dugi laminati tvornice Kaindl nude svakom stambenom prostoru ne samo posve nove dimenzije,  već su u trendu i na području oblikovanja unutrašnjosti (pri dizajniranju interijera). Što je to kod njih toliko posebno? Ovi dugi laminati kao da povećavaju prostorije i osiguravaju obogaćen izgled ambijenta. Na površinama na kojima su položeni, ti paneli stvaraju dojam beskrajno dugačkog prostora, jer se – zahvaljujući svojoj obradi na rubovima – spajaju u prijelazima koji ostaju nevidljivi. Ovakav format laminatnih panela sa karakterom beskonačnosti tvornica.k41-kaindl-00-200Kaindl proizvodi od 2005. godine; među prvim smo ga proizvođačima uvrstili u svoj program. Dugi laminati postajali su sve omiljeniji, a tako je ostalo i do danas. U pravilu je otisnuti dekorativni papir onaj, koji određuje izgled laminatnog poda. Radi se o postupku dubokog otiskivanja pomoću tlačnog cilindra; jer, tvornica Kaindl proizvodi dekorativni papir za beskonačni format i podešava ga optički tako, da na krajevima odgovara dugačkom formatu laminatnih panela na najbolji način.

No, u međuvremenu je i kod proizvođača Kaindl na ovom području došlo do daljnjeg napredovanja i razvitka, naročito kada se govori o bojama, formatima i načinima polaganja panela.

Ekstra- široki laminati s autentičnim strukturama površine

Svojom aktualnom kolekcijom prirodnog izgleda „Natural Touch“ („Dodir prirode“) Kaindl je krenuo još korak dalje. Osim takozvanog beskonačnog formata, ovdje položeni podovi postižu naročiti dojam zahvaljujući svojoj novoj širini laminata od 244 mm, ali i autentičnom izgledu njihove površinske strukture. Iza kolekcije „Natural Touch“ tvornice Kaindl skriva se posebna tehnika sinkronizacije, koja točno podešava površinsku
strukturu svakog dekoracijskog otiska. Zbog toga čak i stručnjaci mogu samo teško zamijetiti razliku u odnosu na površinu podne obloge izvedene od pravoga drva.  Usto, novi podovi „Natural Touch 8.0 Böden“ mogu se nabaviti u brojnim bojama. Trenutno su jako traženi dekori  „34052 Hemlock“ (izgled američke jele) i „34021 Eiche“ (izgled hrasta). Podovi izrađeni od panela Kaindl prikladni su za okoliš, kao i za klimu prostorije u kojoj su položeni. Na svim nosivim pločama podne kolekcije koristi se asortiman drva iz šuma, koje posjeduju PEFC certifikate; osim toga, kao prvi proizvođač laminata i drvenih podova ispunjavamo i strogo propisane zahtjeve za korištenje naljepnice „Greenguard Indoor Air Quality for Children and School“ (to jest, prikladni su za škole i unutarnje prostore u kojima borave djeca).

k41-kaindl-02-300Jednostavno polaganje – čak i na zidove!

Kod dugih laminata tvornice Kaindl koristi se prokušani „Kaindl-Loc-Klicksystem“.  On omogućava brzo i jednostavno polaganje na podove, pa i samom krajnjem korisniku. Osim toga,  dugi laminati tvornice Kaindl mogu se (kao i mnogi drugi Kaindl- podovi) –  montirati na zidove! Inovativnim zidnim sustavom „Floor Up“ mogu se prednosti dugih laminata iskoristiti i kao elementi dizajna, ukoliko se njima oblože zidovi. Velika paleta različitih dizajna i dekora, formata i izgleda površina otvara neslućene mogućnosti i nudi široko polje iskazivanja kreativnosti, i to ne samo arhitektima i obrtnicima. Montaža pomoću jedinstveno izvedenih „klip“sustava i profila obavlja se alatima koje svi imamo u kući; to olakšava posao i krajnjim korisnicima laminata te im daje prigodu da se i sami prihvate posla. Podni laminati mogu se montirati na površinu čitavog zida ili samo na jedan njegov dio. Pritom se elementi montaže skrivaju iza laminata i ostaju posve nevidljivi izvana.

M.Kaindl KG