Thermotec-izolacija u jednom komadu

Projektantima se nudi mogućnost izvođenja građevinskih radova u skladu s najnovijim stupnjem razvoja tehnike i tehnologije. To napose vrijedi za zvučnu i toplinsku izolaciju. Primjenom thermoteca mogu i jedno i drugo zajamčiti na izvanredan način. Ovime se ispunjavaju zahtjevi norme DIN 18560 koja određuje da se cjevovodi, kablovi ili slične instalacije na nosivom sloju moraju ukomponirati u vezivni izravnavajući sloj.

Što je thermotec

Riječ je o sipkom izolacijskom materijalu, kombinaciji granula od polistirola te vezivnog sredstva. Miješanjem suhe smjese s vodom u stroju za glazuru, dobijamo “kašastu” smjesu koju postavljamo na podove. Gotova smjesa nakon sušenja ima svojstvo toplinske izolacije, zaštite od buke i elastičnosti koja varira ovisno o količini vezivnog sredstva.

k40-hdgradnja-01-200Uporaba thermoteca

1.
Kod klasične izvedbe polaganja raznih cjevovoda i kablova na podovima unutar objekata, prije postavljanja glazura imamo dvije opcije. Polaganje stiropora na pod u cilju toplinske izolacije, te njegovo mukotrpno krojenje uz položene instalacije. Druga varijanta je postavljanje thermoteca koji “omota” sve instalacije, te na zaravnatu površinu, nakon njezinog sušenja, postavljate sloj glazure. Sam stiropor ima odlične karakteristike toplinske vodljivosti, međutim s obzirom na njegove međusobne spojeve te na, u principu vrlo neuredne dijelove oko instalacija, na tim mjestima dolazi do pogoršanja i gubitaka toplinskih karakteristika. Za razliku od navedenog, thermotec je kompaktna smjesa te u konačnici njegovom upotrebom dobijemo bolju toplinsku vodljivost od krojenih (izrezanih) ploča stiropora.

2.
S obzirom na svojstvo elastičnosti thermoteca, proizvod ima jako dobro zvučno prigušenje, čak do 28 dB.

k40-hdgradnja-02-2003.
Velika prednost kod polaganja podnog grijanja. Naime, thermotec se postavlja ispod nivoa podnog grijanja, te njegovim polaganjem dobijemo izolacijski sloj koji možemo vrlo precizno nivelirati, a što utječe na jednaku debljinu estriha kojim “zalijevamo” postavljeno podno grijanje, odnosno dobijemo jednako progrijavanje estriha u svim dijelovima poda.

4.
Thermotec koristimo kao ispunu raznih šupljina, bolti, svodova, poravnavanje neravnina. Debljina polaganja može biti od 2 do 100 cm u jednom sloju a da pri tom ne opterećujemo pretjerano konstrukciju zahvaljujući maloj specifičnoj težini materijala.

HD gradnja d.o.o.