Gobbetto – umjetnost fuzije cementa i epoxida

Koristeći se krajem pedesetih godina najčešće u brodogradnji i avio industriji, epoxy se trasformirao kroz Gobbetto u bitan alat i materijal za design interijera.

Počevši s Monosintom, kao prvom patentiranom linijom epoxy-a, proizvodnja se razvila s kombiniranjem tehnološke inovativnosti i umjetničkog izražaja.

k40-dulex-01-200Danas Gobbetto nudi široku paletu proizvoda idealnih za sve prostore bili oni privatni ili komercijalni. Napravljen od modificiranih termoaktivnih smola i aditiva tvori vezivo, koje je vodonepropusna i monolitna površina. Lako se održava, bez toksičnih otapala, vrlo je tvrd i otporan.

Odličan primjer kvalitete je Gobbetto Dega Art i Gobbetto Dega Spatolato.

Može se kombinirati na raznim elementima u prostoru i dekoracijama koje na kraju tvore unikatan proizvod od svega 2-3mm. Isporučiv je u širokom asortimanu boja, s pera ili metalic efektom. Sjajan, polusjajan te mat.

Sama izvedba može se izvesti na tradicionalan način ili s dodatkom umjetničke ruke. Ručno izveden pod ili zid je monolitan s efektom špahtlanja u različitim smjerovima.

Najčešće se primjenjuje u frektventnim prostorima kao što su trgovine, frizerski i masažni saloni, hoteli, barovi te u manje opteretivim prostorima kao što su uredi i kuće te razne privatne rezidencije.

Vrlo je interesanta kombinacija cementnih podloga i epoxy-finiša s perla efektima.

Više od ovog opisa govore slike.

Dulex d.o.o.