Zaštita od provale – kvaliteta i povjerenje s razlogom

Tvrtka Mitra trade prati trendove na tržištu EU te u svojoj ponudi ima kvalitetne proizvode iz programa tehničke zaštite. MITRA TRADE d.o.o. specijalizira se za uvoz i izvoz sigurnosne opreme, zastupanje stranih tvrtki na području Hrvatske i trećih zemalja te transfer tehnologije i financiranja. MITRA-MONT je ovlašteni obrt tehničke zaštite specijaliziran za projektiranje, nadzor, postavljanje i održavanje opreme tehničke zaštite.

U projektiranju današnjih građevina sustavi tehničke zaštite se implementiraju u nacrte, razmišlja se prilikom gradnje jer sve naknadne intervencije na građevini iziskuju dodatne preinake i dodatne troškove koji se u startu mogu izbjeći.

Kupnjom protuprovalnih vrata ne kupujete obična ulazna “malo jača” vrata. Vi kupujete dugoročnu sigurnost Vašeg doma i zaštitu vrijednosti daleko veću od vrijednosti protuprovalnih vrata. Slobodna tržišna utakmica donijela je sniženje cijena protuprovalnih vrata u odnosu na klasična ulazna vrata, ali tržište je preplavljeno proizvodima koji ne zadovoljavaju osnovne kriterije sigurnosti, a nude se kao “protuprovalni”.

Praktični savjeti:
1.Kod odluke o načinu uređenje ureda vodite računa o sigurnosti. Po mogućnosti u projekt uključite stručnjaka za protuprovalu.

 2.Procjena opasnosti od provale je vrlo bitna. Zaštita ureda ne mora neizbježno biti skupa. Međutim, nemojte se dovoditi u situaciju da zbog sitnih ušteda pretrpite veliku štetu.

 3.Opremu i radove za protuprovalnu zaštitu naručite kod tvrtki koje posjeduju Ovlaštenje za ugradnju protuprovalne opreme.

 4.Provjerite prije sklapanja ugovora sposobnost zaštitarske tvrtke da obavi traženi posao (broj zaposlenih, skladište rezervnih dijelova, servis itd.), osobito kod većih projekata.

5. Ako imate potrebu u poslovnom prostoru ostavljati gotovinu ili vrijedne stvari, svakako ugradite odgovarajući sef.

 6.Mogućnost da ukradene predmete dobijete natrag veća je ako ste ih u stanju precizno opisati. Zapišite identifikacijske oznake vrednijih tehničkih aparata (tvornički broj, tip, model itd.), a eventualne umjetničke predmete fotografirajte. Popis aparata i fotografije držite na skrovitom mjestu.

 7.Educirajte osoblje da svojim postupcima ne olakšaju eventualnu provalu.

 8.Ako putujete, a u uredu nema osoblja, ne ostavljajte poruke o odsutnosti na telefonskoj sekretarici.

 9.Zaštitite od pristupa lako dostupne zajedničke prostore, garaže, podrume, hodnike itd.

 10.Za ulazna vrata koristite isključivo brave i cilindre kod kojih nije moguće neovlašteno kopirati ključeve. U tom ih slučaju nećete morati mijenjati kod promjene osoblja.

Protuprovalna vrata tvrtke Tesioporte LION R – karkteristike:

1. Vanjska ploča od čeličnog lima
2. Unutarnje ojačanje krila čeličnim OMEGA profilima
3. Fiksni klinovi na strani spojnica (panti)
4. Pokretne čeljusti na strani brave
5. Unutarnja toplinska i zvučna izolacija vratnog krila
6. Sigurnosna brava GRIPSTOP
7. Mehanizam graničnika otvaranja
8. Čelični dovratnik (štok) 2,0 mm
9. Čelični kontra-štok
10. Sidra kontra-štoka za mokru ugradnju
11. Spojnice (panti) s mogućnošću regulacije, na čeličnim kuglama
12. Regulaciona ploča zasuna (jezička) brave
13. Širokokutna špijunka
14. Graničnik otvaranja
15. Dvostruka specijalna brtva na vratnom krilu i štoku
16. Automatska metlica (brtva) protiv propuha
17. Okovi (kvaka, rozete) od eloksiranog aluminija, brunirani
18. Unutrašnje i vanjske obloge (glatki iverali) 13 boja
19. Specijalni cilindar Mottura Champions C28D/3 ključa
20. Sigurnosna kartica (zaštita od neovlaštenog kopiranja ključa)
21. Mogućnost izrade sustava zaključavanja
22. Specijalni futerštok i drveni prag u boji obloge

Svi proizvodi tvrtke MITRA TRADE su atestirani prema strogim normama važećim na području EU, odlikuje ih toplinska i zvučna izolacija. Ugradnjom od strane ovlaštene tvrtke osiguravaju jamstvo od 36 mjeseci i profesionalno održavanje.

Mitra trade d.o.o.