Vrhunski hidroizolacijski materijali za ravne krovove

Büsscherplan, Baruplan i Alutekt na krovu City Centra one East
Trgovački centar City Center one East otvoren je 29. ožujka 2012. godine. To je treći po redu projekt investitora Kaufmann grupe, a investicija je vrijedna 135 milijuna eura. Otvorenjem City Centra one East zagrebački Žitnjak dobio je novo lice, a cijeli istočni dio grada, okolna naselja i bliži gradovi novo shopping odredište. Centar se prostire na 130 000 kvadratnih metara bruto površine s 50 000 kvadrata namijenjenih prodajnim površinama raspoređenima na tri etaže koje su povezane dizalima i stepenicama.

k038-Büsscher-Hoffmann-01-300.jpgPrepoznatljivost centra naglašava veliki stakleni krov koji danju osigurava svjetlost te tako omogućuje ugodno okruženje za boravak i kupovinu. Široki hodnici i svijetao prostor Centra te transparentne staklene površine čine prostor preglednim i jednostavnim za snalaženje.

Na izgradnji trgovačkog centra angažirane su provjerene tvrtke proizvođača materijala i izvođača. Hidroizolacija ravnog krova povjerena je materijalima tvrtke Büsscher Hoffmann koja ima tradiciju proizvodnje bitumenskih i polimerbitumenskih traka za zavarivanje više od 150 godina.

k038-Büsscher-Hoffmann-03-300.jpgMeđunarodno poznata austrijska tvrtka dio je koncerna Kwizda Holding GmbH iz Beča, djeluje na poljima farmacije, agrokemije, informatike, građevinskih proizvoda za hidroizolaciju, kao i proizvoda za kuću i vrt. Visokokvalitetni proizvodi su rezultat intenzivnog istraživanja i razvoja. Konstantan nadzor proizvodnje je osnova sustava upravljanja kvalitetom. Nadzor proizvodnje provodi se redovnim testiranjima osnovnih sirovina kao i krajnjih proizvoda u našem laboratoriju. Proizvodnja i prodaja obavlja se prema sustavu osiguranja kvalitete prema DIN ISO 9001:2000.

k038-Büsscher-Hoffmann-04-400.jpgAsortiman proizvoda bitumenskih i pomerbitumenskih traka obogaćen je i PVC folijama. Temeljna hidroizolacija izvedena je s elastomernom polimerbitumenskom trakom Baruplan PE 40 E, a na krovu City Centra one East uz bitumensku parnu traku Alutekt ALV 45, ugrađeno je i  22.000 m2 Büsscherplan 1500 CX, krovne folije iz PVC-P s ojačanjem od sintetičkih vlakana. Gornja strana je svjetlo siva s posebnim premazom, dok je donja strana tamno siva.

Riječ je o krovnoj foliji za jednoslojno postavljanje. Način ugradnje je slobodno polaganje (s opterećenjem) ili za mehaničko učvršćivanje(s ili bez opterećenja) sa varenjem šavova i spojeva uz poštivanje svih normi i smjernica o pravilnoj ugradnji.

U sljedećem broju Koraka osvrnut ćemo se detaljnije na bitumenske trake ugrađene u navedeni trgovački centar.

Büsscher Hoffmann d.o.o.